Kalev lõpetas Kaevuri kommide tootmise

27. märts 2014, 15:43

Kommivabriku Kalev ja Eesti Põlevkivi koostöö viljana turule tulnud Kaevuri kommid on kaevandusettevõttele märkamatult tootmisest maha võetud.

Esimesed pralineetäidisega Kaevuri kommid jõudsid Ida-Virumaale 2002. aasta detsembris. Kommide müügilt kadumine kurvastab täna nii põlevkiviettevõtet kui Kohtla kaevandusmuuseumi, kirjutas Põhjarannik.

Kunagine Eesti Põlevkivi kommunikatsioonijuht Raivo Lott meenutas väljaandele, et Kaevuri kommid sündisid põlevkiviettevõtte initsiatiivil.

“Mati Jostov (Eesti Põlevkivi tollane juht – toim.) rääkis Oliver Kruudaga (kunagine Kalevi omanik – toim.), et võiks hakata Kaevuri komme tegema. Panime paika värvid, nii et kui komm pooleks murda, meenutas selle helepruun värv põlevkivi. Ütlesime oma sõna sekka ka paberi disainimisel. Tegime Kaleviga tihedat koostööd, aga ettevõte raha sinna sisse ei pannud,” ütles Lott ja lisas, et algusaastatel oli Kaevuri-nimeline maius väga populaarne.

Eesti Energia Kaevanduste järelkasvu projektijuht Riine Urbala kahetses, et ettevõtte külalistele pole enam võimalik Kaevuri komme pakkuda. “Otsisime neid vahepeal tikutulega taga, sest me ei teadnud, et need turult kaovad. Sellest on kahju, sest oli hea ja uhke tunne oma ametivendade komme lauale panna.”

ASi Kalev kommunikatsioonijuht Ruth Roht ütles, et Kaevuri kommide tootmine lõppes möödunud aasta sügisel väikeste müügikoguste tõttu.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 15:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing