Seome toetamise maal töökohtadega

09. aprill 2014, 00:00

Välismaalastele maamüügi piiramine on arutamist väärt mõte. Kuigi igasugune keelamine üldiselt ei ole mõistlik, on põllumaa meie jaoks emotsionaalse väärtusega ning seetõttu ka eestluse kandja. Keelamisega kaasneks mõistagi palju erisusi, mis on seotud ettevõtete osalusega, maa suurusega või sellega, kas tegemist on metsa-, põllu-, tootmis- või elamumaaga.

Ettevõtlikkuse ergutamist maapiirkonnas tuleks aga siiski alustada teisest otsast ehk siis meie noortest. Üks võimalus selleks on toetussüsteemi muutmine, et see kajastaks ka tegelikult maale tööle, elama ja ette võtma suundumist.

Vastutus tööandjana. Toetused võiksid olla jõulisemalt seotud reaalse tootmise ja hästitasustatud tööjõuga maal. Et kui saad toetusraha, siis võtad vastutuse nii pikaks ajaks nii paljude ja nii suure palgaga töökohtade eest. Seda peamiselt väherahvastatud piirkondades.

See võiks anda tõuke, et meie noored talendid tuleksid koju Austraaliast ja Soomest, ostes hoopis ise siin maalapi. Mitte teenides sealsetele ettevõtjatele raha, et need omakorda siin Eestis maa ära ostaksid ja meie oma inimesed tagasi tulles jälle neile tööd orjaksid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. April 2014, 19:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing