Muuli peab hüvitama Talvistele 5000 eurot

23. aprill 2014, 10:48

Harju maakohus mõistis ajakirjanik Kalle Muulilt vandeadvokaat Üllar Talvistele välja 5000 eurot seoses oma raamatus "Isamaa tagatuba. Mart Laari valitsus 1992–1994" avaldatud ebaõigete andmetega, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Kohus kohustas Muulit avaldama omal kulul hiljemalt 15 päeva jooksul kohtuotsuse jõustumisest Delfi veebilehel ja ajalehes „Eesti Ekspress“ ebaõigeid andmeid ümber lükkav teadaanne, mis peab moodustama ¼ ajalehe lehekülje pinnast ning lehekülg ei tohi olla ajalehe eelviimane ega viimane.

Teadaanne peab olema järgmine: „KALLE MUULI AVALDAS ADVOKAAT ÜLLAR TALVISTE KOHTA VALEANDMEID“. Raamatus „Isamaa tagatuba“ avaldas Kalle Muuli peatüki pealkirjaga „Advokaat Talviste lõppmäng,“ milles on avaldatud järgmised tegelikkusele mittevastavad andmed - advokaat Üllar Talviste üritas toime panna pettust, advokaat Üllar Talviste üritas saada rahalist kasu Israeli relvatehase TAAS poolt Eesti riigile pakutud kompromissist.

Raamatus kirjutab Muuli: "Ootamatult soovitas Talviste pärast seda kohtumist oma kliendil Sven Mikseril sõlmida IMI-ga kokkulepe summas 600 000 dollarit pluss 50 000 seni kantud kulusid. /.../ Oleks piisanud vaid Sven Mikseri allkirjast ja Eesti riik oleks kaotanud 1,1 miljonit sellest 1,75 miljonist dollarist, mis Londoni arbitraaž aastal 2003 lõpuks IMI-lt Eesti kasuks välja mõistis. /.../ Kelle vahel oleksid pettuse õnnestumise korral jagunenud need 1,1 miljonit dollarit, mis Eesti riigil oleks saamata jäänud, pole vist raske oletada."

Kohtuotsuse saab vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2014, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing