Viru: oleme riigikohtu otsuses pettunud

14. mai 2014, 00:00

Eelmisel nädalal avalikustatud riigikohtu otsus, mille järgi peab Tallinna linn hüvitama ASile Hotell Viru vaid osa nn Viru Poja ehitusloa taotlemise kuludest, ei rahulda kinnistu omanikke.

Viru hotell kuulub Soome firmale Pontos OY, mille juhatuse liige Kai Becker on kohtuotsuses pettunud selles osas, mis puudutab nõude osaliselt rahuldamata jätmist. “Mõistame, et vahetevahel on linnal vaja oma planeeringuotsuseid muuta. Samavõrd mõistetav peaks meie arvates olema ka linna kohustus hüvitada sellises olukorras saamata jäänud tulu isikutele, kes on võimelised tõendama tulu teenimise võimaluse reaalsust,” ütles Becker.

“Riigikohus ei seadnud kahtluse alla Hotell Viru võimet teenida Viru Pojaga tulu. Selle asemel on äriringkondadele antud vaikiv sõnum, et saamata jäänud tulu kompenseerimine pole Eestis võimalik,” lisas ta.

Tallinna linnavolikogu otsustas 2008. aastal tunnistada kehtetuks Viru väljaku detailplaneeringu järgi plaanitud hotelli juurdeehituse ehk nn Viru Poja ehituse plaani.

See põhjustas ASile Hotell Viru nende hinnangul olulist kahju, mille hulgas on otsesed kulud, mida ettevõte on kandnud juurdeehituse planeerimise ja kavandamisega, ja Viru hotelli juurdeehituse ehitamisvõimaluse kaotusest tulenev kahju.

Kahju kohta andis eksperthinnangu Colliers International audiitor 2010. aasta märtsis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. May 2014, 19:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing