Politsei tabas suurröövis kahtlustatavad

Indrek Kald 28. mai 2014, 11:03

Politsei pidas eelmisel nädalal kinni neli noormeest, keda kahtlustatakse ühest Tallinna asutusest üle 62 000 euro röövimises.

12. mai õhtul sai politsei teate, et kella 18 ajal sisenes maskiga nägu varjanud mees Sadama tänaval asutuse ruumidesse ning ähvardas kassaraha lugenud naist noa ja elektriðokiaparaadiga. Mees käskis naisel raha oma seljakotti panna ja põgenes sündmuskohalt.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid 20. mail kuriteos kahtlustatavatena kinni kolm noormeest ja 21. mail ka neljanda. Kolm meest on 21aastased ja üks 22aastane ning nad on varem kriminaalkorras karistamata.

Põhja ringkonnaprokuröri Natalia Miilvee sõnul oli kuritegu põhjalikult läbi mõeldud ja osaliste rollid täpselt paika pandud. "Uurimisel seni kogutud andmeil üritasid kahtlustatavad oma jälgi igati varjata ja hävitasid asitõendeid, kuid neile jõuti siiski kiiresti jälile," märkis prokurör pressiteates.

Politsei leidis läbiotsimistel ka üle poole röövitud sularahast ning suurel hulgal arestimisele kuuluvaid asju, millest osa on ilmselt soetatud röövitud raha eest.

Harju maakohus võttis prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla kuriteo vahetus toimepanemises kahtlustatava noormehe. Vahistatud noormeest kahtlustatakse ka teises, 28. aprillil toimunud röövimises, mille käigus viidi Tallinna kesklinnas galeriist elektriðokiaparaadi ähvardusel kaasa 400 eurot ja kaks mobiiltelefoni.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse kesklinna teenistus ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2014, 13:17
Otsi:

Ava täpsem otsing