Puhkepäev. Mõnus turvadžäss

06. juuni 2014, 00:00

Nicola Conte uusim album viib kuulaja kontinentide­vahelisele ringreisile.

Nicola Conte on Itaalia päritolu džässmuusik, DJ, produtsent ja kitarrist, kes on loonud ja plaadistanud terve rea mõnusaid meloodiaid. Tema aprillis ilmavalgust näinud uus kogumik “Free soul” täiendab seda loomingulist pagasit.

Tegu on plaaditäie mõnusa džässiga, mille sekka on sattunud ka mõned bossarütmid. Kui ei teaks, et see on Euroopa muusiku kodumaal salvestatud looming, siis võiks arvata, et selle esimesed seemned on istutatud mõne New Yorgi džässiklubi laval või Lõuna-Ameerika bossapeol.

Osa helide taustal on lihtsalt kerge silme ette manada pilti suitsusest muusikasalongist. Teiste taustal jälle Ladina-­Ameerikasse või Vahe­mere äärde reisida, saatjaks argised teemad nagu rõõm, armastus, usk, vabadus, mis lugudest läbi jooksevad.

Kokku moodustab muusikute (solistideks on näiteks Marvin Park, Bridgette Amofah jmt) sünergia ja looming ühe mõnusa plaaditäie n-ö turvadžässi selle kõige paremas tähenduses. Sellist, mida on mõnus seltskonnas või peol taustaks kuulata või lihtsalt õhtul mängima panna. Kerge, lihtne ja traditsiooniline, aga üllatustevaba.

 

Hinnang

 • Nicola Conte – ”Free Souls”

Hinnang: 7

Kuula tasuta: https://soundcloud.com

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  05. June 2014, 18:31
  Otsi:

  Ava täpsem otsing