Prada tulemus läks aia taha

Romet Kreek 06. juuni 2014, 12:37

Luksuskaupade tootja Prada aktsia koges täna Hongkongi börsil enam kui kahe aasta suurimat kukkumist, kuna ettevõte ei suutnud täita analüütikute ootusi, vahendab Bloomberg.

Prada aktsia hind kukkus 6,9%, 53,45 Hongkongi dollarile. See on suurim päevane kukkumine alates 2011. aasta oktoobrist. Tänavu on aktsia hind langenud 23% võrreldes Hongkongi Hang Sengi indeksi 1,5protsendise langusega.

Maailma luksuskaupade tootjad on muutunud aina sõltuvamaks Hiina puhkuseturistide Euroopas tarbimisest. See jätab tootjad avatumaks tugevamale eurole, mis vähendab reisinõudlust. Prada I kvartali Euroopa müük vähenes 4,1%.

„Suurim pettumus tuli Euroopast ja Jaapanita Aasiast," kirjutasid Credit Suisse’i analüütikud Karim Salamatian ja Rebecca Kwee. „Prada kasv jääb nüüd maha luksussektori kasvust.“

Credit Suise kärpis Itaalia luksuskaupade tootja hinnasihi 63 Hongkongi dollarilt 59 dollarile, kuid säilitas hoia-soovituse.

Prada puhaskasum vähenes aastaga 24%, 105,3 miljonile eurole. Analüütikud ootasid 129,7 mln eurost kvartalitulemust. Käive vähenes 0,6%, 777,7 miljonile eurole, kuna euro tugevus sõi ära teistes valuutades saavutatud müügikasvu. Analüütikud ootasid 812,1 mln eurost käivet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2014, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing