Puhkepäev. Viljandis juba mängitakse

25. juuli 2014, 00:00

Alapealkirja “Mäng” kandva Viljandi pärimusmuusika festivali programm uurib mängu teemat mitmel erineval moel.

Festivali pressiesindaja Erki Pruuli sõnul on tänavusel festivalil tänu mängu teemale senisest suurem osakaal õpitubadel, kus on kavas mängulised tegevused, olgu siis tegemist laulu- või liikumismängudega.

Mängu teemaga seotud üritusi sisaldab ohtralt ka festivali lisaprogramm. Esimest korda folgil on kavas “Väravamäng”, milles osalejad liiguvad lauldes mööda Viljandi huvitavaid paiku ning saavad kuulda, mida jutustab ajaloolane Ott Sandrak. Samuti on kavas õuemängud, kus huvilised saavad õpetust rahvalike õuemängude mängimiseks, ning rannamängud, mis sisaldavad rannatennise ja -petanki võistlusi ning folgi paadimehe väljaselgitamist.

Pruuli sõnul on tänavusesse programmi esinema valitud mitmeid artiste, kes seovad mängu teema ühel või teisel kombel oma muusikalise etteastega. Näiteks on Sloveeniast pärit Matija Solce nii muusik kui ka nukunäitleja ning oma esinemises ühendab ta teatri ja muusika omamoodi interaktiivseteks muusikalisteks kompositsioonideks, kus pealtnäha improvisatsiooniline tekst ja helid põimuvad publiku reaktsioonide ja enda valmistatud nukkude karakteritega. Omamaist varjuteatrit esitavad kontsert-etenduses “Folgimäng” Silver Sepp ja Annika Mändmaa.

“Muidugi on ka igale põhiprogrammis esinejale festivali teema teada, nii et on võimalik, et nad seda teemat oma esinemises spontaanselt ka kasutavad,” lubas Pruul folgil üllatusi.

Pärimusmuusika festivali korraldusliku poole pealt on tänavu olulisim muudatus seotud kontserdipaikadega. Nimelt on vahepeal valmis saanud uus Viljandi laululava, mis läheb loomulikult uue esinemispaigana käiku. Samas ei ole aga seoses uue esinemispaiga lisandumisega tänavu enam suurt A. Le Coqi telki Vabaduse väljakul.

Viljandi pärimusmuusika festival algas eile. Festival ootab külastajaid nädala lõpuni.

 

Festival

XXII Viljandi pärimusmuusika festival

24.–27. juulini Viljandis
Piletid: päevapassid 17–36 eurot

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. July 2014, 20:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing