Puhkepäev. Kohtume suguvõsa kokkutulekul!

08. august 2014, 00:00

Mäletan hetke, kui ühel päikeselisel päeval teismelisena trennikaaslastega laagris olles ühel vabal hetkel lihtsalt taevasse vaatasime, pilvevaatlust tegime ja filosofeerima jäime. Küsimus, mis üles kerkis, ei olnud midagi revolutsioonilist: kui kogu aeg otse üles minna, siis kui kaugele jõuaks, kus on universumi ots ja äär?

Et me sellele vastust välja ei suutnud mõelda (nagu kahjuks ka ükski teine olend siin maakeral), siis tuli jutuks uus teema. Teoreetiliselt, kui hakata oma sugulasi, nende õdesid, vendi, abikaasasid ja kõiki muid lähedasi, kes üht või teist pidi seotud, sugupuuks sättima, siis saaksime ühe toreda Eesti sugupuu ja avastaksime äkki, et oleme kõik omavahel mingit pidi sugulased. Kõik ju tunnevad kõiki. Seda ei pea isegi paberil tõestama. See oli tollal tore mõttemäng ja lõõpimine.

Sarnast mõttemängu ja reaalsete tulemustega on võetud maailmas nüüd ette hulga suuremalt. Ajakirjanik, kirjanik ja ajakirja Esquire üks toimetajatest Arnold Stephen Jacobs on teadust ja tehnikat appi võttes loonud enda sugupuu, kuhu kuulub 77 miljonit inimest kõigilt maailma kontinentidelt. Tema sugulaste hulka kuuluvad väga kauge ringiga, aga siiski, näiteks Barack Obama, Albert Einstein, Gwyneth Paltrow, Kevin Bacon ja veel paljud kuulsused. Võib-olla olete ka teie tema sugulane? Minge vaadake järele keskkondade Geni ja WikiTree abiga.

Töö käib ka selle nimel, et ehk mõne aasta pärast õnnestub ära kaardistada maailma sugupuu, kus peal suurem osa maailma 7 miljardist inimesest ja nende omavaheline seotus. Minu meelest igati äge mõte.

See pole aga veel kõik. Järgmise aasta puhkuseplaanid on hetkel ilmselt tehtud vähestel, mõni pole sel aastalgi veel puhkama jõudnud. Üks idee, kuidas seda sisustada, on üks tore suguvõsa kokkutulek – täpsemalt teie kui suguvõsa üks liige olete sinna kutsutud. 2015. aasta 6. juunil  toimub New Yorgis, täpsemalt New York Hall of Science’is maailma suurim suguvõsa kokkutulek. Teie ja meie suguvõsa kokkutulek. Kõlab muusika, toimuvad ettekanded ja muud põnevad tegevused igas vanuses inimestele. Rohkem infot lähikondsete ja kokkutuleku kohta leiab http://globalfamilyreunion.com. Olge siis kohal!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. August 2014, 17:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing