• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ROK toetab Eesti sportlasi 200 000 euroga

  Rahvusvaheline Olümpiakomitee toetab Solidarity programmiga Eesti sportlaste ettevalmistust Rio olümpiamängudeks kahe aasta jooksul ligi 200 000 euroga, teatas Eesti Olümpiakomitee.

  Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seli sõnul kasutatakse seda raha 12 sportlase olümpiaettevalmistusega seotud kulude katteks. Seli teatel ei ole raha mõeldud sportlase palgaks või spordialaliidu makstavaks toetuseks, stipendium on lisaraha konkreetsetele sportlastele 2016. aasta Rio olümpiamängudeks valmistumisel.
  „ Kuna Sotši olümpiamängude kogemus näitas selgelt, et taustajõud on tänapäeva tippspordis üha olulisemad, siis kasutavad alaliidud seda raha just valitud sportlaste taustajõududega seotud kulude katteks, et treeningprotsessi efektiivsemaks ja kvaliteetsemaks muuta,“ ütles Seli.
  EOK väljavalitud sportlaste käsutuses on kahe aasta jooksul ehk kuni 31. augustini 2016 igakuine stipendium 520 eurot (700 dollarit), kahe aasta peale kokku ligi 186 580 eurot (251 600 dollarit). Seda on suurusjärgus 50 000 euro võrra rohkem kui Londoni olümpiamängude eel, siis toetas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) Eesti sportlasi ligi 139 000 euroga (188 800 dollariga).
  Solidarity stipendiumit hakkavad saama judokas Grigori Minaškin, kergejõustiklased Gerd Kanter, Liina Laasma ja Rasmus Mägi, maadleja Heiki Nabi, purjetajad Deniss Karpak ja Karl-Martin Rammo, sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning vehklejad Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Nikolai Novosjolov.
  ROKi Solidarity programmi eesmärk on võrdsustada suurte ja väikeste riikide sportlaste tingimusi olümpiamängudeks valmistumisel. Solidarity programmi rahastab ROK olümpiamängude teleõiguste müügist saadavast tulust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.