• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Kaubamaja laieneb turvarurul

  Tallinna Kaubamaja teatas börsile turvafirma Viking Security omandamisest, mis võimaldab ettevõttel tugevdada oma turvateenuste valdkonda.

  Reedel sõlmis Tallinna Kaubamaja tütarettevõte Topsec Turvateenused OÜ lepingu, millega omandab septembris 100% Viking Security ASi aktsiatest. Leping näeb ette tehingu lõpuleviimist pärast täiendavate kooskõlastuste saamist ning toimingute sooritamist. Tehingu maksumust pooled ei avalda.
  Turvateenused kaubamaja üks prioriteete. Viking Security ASis osaluse omandamine võimaldab Tallinna Kaubamaja teatel grupil veelgi enam tugevdada oma turvateenuste valdkonda, mis on viimastel aastatel olnud grupi üks kiiremini kasvavaid ärisuundi. Tehinguga lisanduvad  teenusteportfelli lisaks mehitatud ja videovalvele ka elektrooniliste hoiatus-, valvamis- ja jälgimissüsteemide projekteerimise, paigaldamise ja hooldusega seotud teenused ning võimalus osaleda sertifitseeritud turvahangetel, lisati börsiteates.
  Kaubamaja juht Raul Puusepp kinnitas, et tõepoolest on plaanis turvateenuste äri laiendada. “Teistele me oleme ka turvateenust juba mõnda aega pakkunud,” ütlesta.
  Tehnikapool tugevneb. Kaubamaja tütarettevõtte TopSec turvateenused OÜ juht Tannar Tiitsar märkis, et  Viking Security sobib nende praegusesse komplekti väga hästi
  “Me tundsime, et meil üks tükk on nagu puudu,” ütles ta. “Kui praegu on meie TopSec rohkem mehitatud valve suunal, siis uuemad ja paremad lahendused ikkagi kõik eeldavad ka tugevat tehnikapoolt. Seni oleme seda partneritega teinud, aga Viking Security omandamine annab meile selles suhtes palju juurde – saame uusi ja paremaid teenuseid ja tooteid turule tuua.”
  Tiislar rääkis, et teenust hakatakse pakkuma üldiselt kogu turvaturul. “Ka praegu on meil mitu lepingut. Muidugi on ka meie enda kontserni osakaal hästi suur, me kuulume hästi suurde gruppi. Eesmärk on teha oma kontsernis hästi ja sama hästi ka väljapoole teenuseid osutada,” lausus ta.
  Tiislar kirjeldas, et 2007. aastal võtsid nad Tartu ja Tallinna kaubamaja valvamise enda kätte ja sealt on tasapisi samm-sammult edasi arenetud. Ta lisas, et üks osa eesmärgist on olnud ka see, et ei peaks väljastpoolt väga teenust ostma. “Põhiline eesmärk on siiski hoida toimivat ja tugevat turvaettevõtet, kes osutab häid teenuseid kõigile,” lausus ta.
  Aktsionär jääb pisut kahtlevale positsioonile. Tallinna Kaubamaja väikeaktsionär Vahur Pindma võrdles Viking Security turvafirma ostu auto soetamisega, mis ei oma kontsernile mainimisväärset mõju.
  Ehkki siseinfot Tallinna Kaubamaja tehingu kohta Pindmal enda sõnul pole, omandas Tallinna Kaubamaja ettevõtte tema hinnangul tõenäoliselt väga soodsa hinnaga.
  Osaühinguga Galileo 14 383 aktsiat ehk praeguse turuväärtusega 72 490 euro suurust osalust omava Pindma sõnul valmistab talle muret pigem see, et Tallinna Kaubamaja võtab endale põhitegevusalast erinevaid ülesandeid ja see ei pruugi tema nägemuses kontsernile kuigi positiivselt mõjuda.
   
  Taust
  Käive alla miljoni
  Viking Security käive oli mullu 0,96 miljonit eurot.Aktsiakapital on 134 220,85 eurot, mis jaotub 21 001 nimiväärtuseta aktsiaks.
   
  Kommentaar
  Kaubamaja tehing näitab suunda
  Priit Sarapuu, ASi G4S Eesti juahtuse esimeesTehing, mille tulemusena turvateenuste kvaliteet kliendi jaoks paraneb, saab ainult tervitatav olla. Viimastel aastatel on turvaturul enim kasvanud just tehnoloogiliste lahenduste pakkumise valdkond, seega samm, millega soovitakse suurendada tehnoloogilist kompetentsi, on igati loogiline.Samas on see paljuski inimestekeskne äri, kus lisaks litsentsidele ja sertifikaatidele, mis on pigem hügieenifaktor, määravad ettevõtte edu laialdaste kogemustega spetsialistid. Suurim konkurents käib just nende hinnatud spetsialistide pärast, kellest sõltub edu hangetel ning keerukate projektide elluviimine.Eesti turvaturg on võrdlemisi killustatud ning sarnaseid ühinemisi võib oodata ka edaspidi. G4Si plaanides on loomulik kasv ning eelkõige uute teenuste kaudu. Meie teenusteportfellis on juba omajagu teenuseid, mida üldjuhul turvavaldkonnaga ei seostata: elektriautode kiirlaadijate võrgustiku majandamine, elektriautode lühirendi tehniline tugi, panga- ja piirivalve tehnoloogiliste seadmete müük ja hooldus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.