18. september 2014 kell 21:00

Viljandisse soovitakse rajada IKT-kõrgkool

Täna algaval konverentsil ­Viljandis arutatakse ideed rajada linna ingliskeelse õppega IKT-kõrgkool, kus võiks 10 aasta pärast õppida 1000 üliõpilast üle kogu maailma.

“Euroopa Liidus on prognoosi kohaselt juba 2015. aastal puudu üle poole miljoni IKT-spetsialisti,” rääkis pakiautomaate tootva ettevõtte Cleveron juht ja kõrgkooli rajamise idee autor Arno Kütt. “Kui vaadata muutusi kogu maailmas, on näha, et IKT muutub järjest olulisemaks. IKTs tekib uusi töökohti nii Eestis kui ka kogu Euroopas,” lisas Kütt.

Idee küpses aasta. IKT-kõrgkooli rajamise idee pakkus Kütt välja möödunud aastal ajalehe Sakala ja Euroopa Parlamendi korraldatud arvamusliidrite lõunal. Hiljem on mõtte tugevate ja nõrkade külgede üle arutletud korduvalt ning nüüd on aeg võtta ette sammud idee elluviimise poole.

Ettevõtlike Noorte Koja (JCI) aastakonverentsil “Targalt tulevikku” räägib Arno Kütt oma visiooni lahti ning seda arutatakse koos teiste Viljandi kõrgkoolide esindajate ja arvamusliidritega.

Küti nägemuses võiks rajatavas IKT-kõrgkoolis aastaks 2025 õppida päevases õppes 1000 üliõpilast. Õppetöö toimuks inglise keeles ja kuni 50% tudengitest tuleks välisriikidest.

Linnale hea tõuge. Viljandisse IKT-kõrgkooli rajamise eesmärk on loomulikult ka Viljandi elu edendamine. “Kui tudengid üle ilma Viljandisse päevasesse õppesse kokku tuleksid, oleks väga tõenäoline, et nii mõnigi neist paneb siin aluse oma ettevõttele,” selgitab JCI Viljandimaa koja president Martin Raud. “Ja kui talle siinne elukeskkond meeldib, pole võimatu, et ta jääbki viljandlaseks”.

Idee liigset ambitsioonikust Martin Raud ei pelga. “Kui suurelt mõelda, on võimalik ka esmapilgul hullumeelsena tunduvate algatustega sihile jõuda,” selgitas Raud.

Hetkel kuum