22. september 2014
Jaga lugu:

Estlinke asendab Venemaa gaas

Estlink 1 ja Estlink 2 elektriühenduste samaaegne rivist välja langemine ei jätnud Eesti tarbijaid elektrita, sest elektri varustuskindluse tagas Elering gaasiga, teatas EG Võrguteenus.

Sellega kinnitas maagaasi ülekandeteenust osutav AS EG Võrguteenus, et Eestis suudetakse tagada gaasi varustuskindlus ka kõige kriitilisematel hetkedel.

Ettevõtte juhatuse esimees Sergei Jefimov ütles, et Eestis on gaasi varustuskindlus tagatud ja selliseid gaasitarne probleeme, nagu teatasid moned ELi riigid eelmisel nädalal, siin ei ole. “Vastupidi – meie suutsime suurendada gaasitarnimist kohe, kui selleks tekkis vajadus seoses Estlink kaablite rivist väljalangemisega,” sõnas Jefimov.

“Tagasime ja kindlustasime gaasivarustuse olukorras, kui 10. septembril langesid korraga rivist välja mõlemad Eesti ja Soome vahelised elektriühendused Estlink 1 ja Estlink 2. Sellele vaatamata suuri probleeme elektritarbijatele ei tekkinud, sest tänu gaasile tootis ASi Elering Kiisa avariielektrijaam elektrit Eesti tarbijatele,” rääkis Jefimov.

Tema sõnul oli aset leidnud juhtum hea näide gaasi ja elektri süsteemihalduri toimivast koostööst.

 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt