24. september 2014 kell 14:27

Riigivõlakirjad tulgu

Tallinki suuromanik Ain Hanschmidt ütles täna Äriplaanil, et riigivõlakirjad on mõistlik mõte.

"Võtke ometi 36 miljonit eurot laenu Eesti rahva käest ja tehke see piir korda," ütles Hanschmdit. "Teeme korraliku Tallinna-Tartu maantee. Teeme nii, et saab tunniga Tartust Tallinna ja siis pole ka probleemi tööjõuga."

Danske Banki juht Aivar Rehe märkis, et riigivõlakirjad tähendavad pääsemist rahvusvahelisse klubisse. "Riigi risk saab hinna," selgitas ta. "Praegu pole tunnetust, mis tasemega see Eesti riik on. Võlakirjad on väga mõistlik lahendus, kui raha kasutus on eesmärgipärane."

Tartu ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse ja innovatsiooni õppetooli juhataja Urmas Varblane jahutas võlakirjaoptimismi, öeldes: "Enne kui laenu võtta, paigutame parem need Euroopa Liidu rahad targalt ära. Kui neid targalt paigutada, peaks automaatselt 3% kasvu tekkima."

Äripäev on riigivõlakirjade tulekut toetanud juhtkirjas. Eesti on praegu ainus ELi riik, kus pole riigivõlakirju.

Hetkel kuum