Äripäev • 7. juuli 2016 kell 14:50

Läti prokuratuur esitas Ossinovskile süüdistuse

Oleg Ossinovski on Eesti jõukamaid ärimehi.  Foto: Andras Kralla

Läti prokuratuur esitas süüdistuse Läti Raudtee endisele juhile Uģis Magonisele suures ulatuses altkäemaksu vastuvõtmises üksikisikult. 500 000 euro suuruse altkäemaksu andmises süüdistatakse Eesti rikkamat ettevõtjat Oleg Ossinovskit.

LETA teatel ei saa uurimise tõttu enamaid detaile avaldada. Magonise advokaat Janis Rozenbergs keeldus kommentaaridest, samuti ei kommenteerinud Ossinovski advokaat Saulvedis Varpins.

Prokuratuuri kahtluse kohaselt võttis Magonis altkäemaksu, et Läti Raudtee tütarfirma LDz Ritosa Sastava Serviss ostaks neli vana rongi kaheksa miljoni euro eest Ossinovskilt. Viimane tõrjub süüdistusi, et müügitehingus oli midagi korruptiivset.

Möödunud aasta 8. augusti öösel vahistati Läti Raudtee endine juhatuse esimees Ugis Magonis, keda kahtllustati 500 000eurose altkäemaksu võtmises. Selle summa eest olevat ta sõlminud tehingu Oleg Ossinovksile kuuluva ettevõttega Skinest nelja kasutatud veduri ostuks.

Ossinovski ütles mõni nädal hiljem Läti Televisioonile, et on puhkenud skandaali pärast mures. „Ma väga muretsen selle pärast, mis juhtus. Muretsen väga Ugise pärast. Arvan, et uurimine selgitab kõik. Ma ei tea kõiki detaile, kuid mulle tundub, et see lõpeb hästi. Tõsi, siin on väga palju emotsioone,“ rääkis sel ajal ajakirjanikke vältinud ärimees teda tänaval juhuslikult kohanud Läti ajakirjanikele.

Ossinovski on Eesti rikkamaid ärimehi. Viimases Äripäeva Rikaste TOPis oli ta teisel kohal.

Hetkel kuum