• Jaga lugu:

  Venelaste viinatootmine kasvab mühinal

  Viinapudelid.Foto: Bloomberg

  Tänavu esimesel poolaastal kasvas Venemaal kiiresti eelkõige kange alkoholi tootmine, samas kui lahja alkoholi tootmine kidub.

  Nii kasvas viinatootmine aastases võrdluses koguni 9,5 protsenti, selgub kohaliku statistikaameti andmetest. Kiiresti kasvas ka näiteks konjaki tootmine – 6,5 protsenti. Samas on kasv ka loogiline, arvestades, et aasta varem tabas sektorit surutis ning viina tootmine kahanes mullu Venemaal tervikuna 22,3 protsenti.
  Seevastu õlle tootmine kidub jätkuvalt (kasv kõigest 0,6%) ja veini tootmine on sügavas languses, kahanedes aastaga tervelt 11,5 protsenti.
  Võrdluseks: mineraalvee tootmise kasv jääb kange ja lahja alkoholi vahele, kasvades aastaga 2,2 protsenti.
  Kiirelt kasvab ka tubakatoodete tootmine. Jaanuarist juunini toodeti tervelt 12,6 protsenti rohkem kui sama ajaga aasta varem.
  Samas on teada, et ligi 35 protsenti Venemaa viinast on ebaseaduslik, selgus värskest turu-uuringust. President Vladimir Putin esines 2015. aasta detsembris üleskutsega mitte tõsta alkoholi hinda, kuna see võib kaasa tuua võlts- ja kontrollimata kvaliteediga alkoholi leviku kasvu.
  Maailma Tervishoiuorganisatsiooni 2014. aasta andmetel sureb alkoholi kuritarvitamise tõttu maailmas aastas kolm miljonit inimest, kellest pool miljonit Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.