Suurbritannia majanduskasv üllatas kõiki

27. oktoober 2016, 20:30
Suurbritannia lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161027/NEWS/161029704/AR/0/AR-161029704.jpg

Suurbritannia majandus kasvas tublisti ja see üllatas ökonomiste, vahendab Bloomberg.

Vaatamata pessimistlikele prognoosidele kasvas Suurbritannia majandus kolmandas kvartalis 2,3 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes). Teise kvartaliga võrreldes kasvas SKP 0,5 protsendi võrra. Inglise Keskpank prognoosis, et majanduskasv saab olema juulist septembrini 0,2 ja 0,3 protsendi vahemikus.

Enne Brexiti referendumit prognoosisid nii valitsus kui ka suurem osa ökonomiste, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust põhjustab majanduslanguse ning tõrjub eemale välisinvesteeringud. Nüüd on küsimus aga selles, kas majandus kasvab edasi või on olukord peagi muutumas?

„See on väga pikk protsess ja me oleme näinud ainult selle varast algust,“ ütles Inglise Keskpanga endine rahapoliitik Danny Blanchflower. „Me kardame, et majandus hakkab ikkagi aeglustuma. Oleme heas seisus, aga peagi võib saabuda tsunami.“

Suurbritannia statistikaamet teatas, et „tõendeid Brexiti negatiivsest mõjust majandusele ei ole“. See viis Briti riigivõlakirjade tootluse viimaste kuude kõrgeima tasemeni.

Analüütikud ütlesid, et majanduskasvu toetasid tarbimiskulutused, millele on omakorda hoogu lisanud odavnev nael. See on suurendanud turistide kulutamist Suurbritannias. Majandusel aitas kasvada peamiselt teenuste sektor, mis laienes 0,8 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2016, 20:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing