• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurbritannia majanduskasv üllatas kõiki

  Suurbritannia lippFoto: EPA

  Suurbritannia majandus kasvas tublisti ja see üllatas ökonomiste, vahendab Bloomberg.

  Vaatamata pessimistlikele prognoosidele kasvas Suurbritannia majandus kolmandas kvartalis 2,3 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes). Teise kvartaliga võrreldes kasvas SKP 0,5 protsendi võrra. Inglise Keskpank prognoosis, et majanduskasv saab olema juulist septembrini 0,2 ja 0,3 protsendi vahemikus.
  Enne Brexiti referendumit prognoosisid nii valitsus kui ka suurem osa ökonomiste, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust põhjustab majanduslanguse ning tõrjub eemale välisinvesteeringud. Nüüd on küsimus aga selles, kas majandus kasvab edasi või on olukord peagi muutumas?
  „See on väga pikk protsess ja me oleme näinud ainult selle varast algust,“ ütles Inglise Keskpanga endine rahapoliitik Danny Blanchflower. „Me kardame, et majandus hakkab ikkagi aeglustuma. Oleme heas seisus, aga peagi võib saabuda tsunami.“
  Suurbritannia statistikaamet teatas, et „tõendeid Brexiti negatiivsest mõjust majandusele ei ole“. See viis Briti riigivõlakirjade tootluse viimaste kuude kõrgeima tasemeni.
  Analüütikud ütlesid, et majanduskasvu toetasid tarbimiskulutused, millele on omakorda hoogu lisanud odavnev nael. See on suurendanud turistide kulutamist Suurbritannias. Majandusel aitas kasvada peamiselt teenuste sektor, mis laienes 0,8 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.