• Jaga lugu:

  Maksuameti juht saab finantsinspektsiooni nõukokku

  Valdur Laidi sõnul ta uues ametis avalikkuse kriitka alla sattumist ei pelga.Foto: Tanel Meos / Ekspress Meedia

  Finantsinspektsiooni nõukokku hakkab peagi kuuluma ka maksuameti värske peadirektor Valdur Laid, kes vahetab ametis välja poliitik Valdo Randpere.

  Laidi nõukokku määramine pole veel lõplikult kinnitatud, seda peab toetama valitsus. Küll aga on rahandusminister Toomas Tõniste tema nime teistele ministritele välja käinud ning olemas on ka maksu- ja tolliameti juhi enda nõusolek.
  Kui otsus kinnitatud saab, vahetaks maksuameti juht välja reformierakondlase Valdo Randpere. Rahandusminister tegi ettepaneku nõukogus jätkata rahandusministeeriumi kantslerile Veiko Talile, kelle volitused aeguvad Randperega samal ajal.
  Laid on maksu- ja tolliameti peadirektor juuni algusest. Enne seda töötas ta pikka aega erasektoris tippjuhina, tüürides näiteks eelmise aasta detsembrini telekomifirma Telia Soome üksust.
  Finantsinspektsiooni nõukogus on kokku kuus liiget. Ametikoha järgi kuuluvad nõukokku Eesti panga president Ardo Hansson ning rahandusminister Toomas Tõniste, kes on ka nõukogu esimees.
  Ülejäänud neljast kohast kaks täidab valitsus rahandusministri ettepanekul ning kaks Eesti Panga nõukogu. Valitsuse otsusega määratakski ametisse Laid ja Tali. Eesti Panga nõukogu poolt on ametisse määratud keskpanga nõukogu liige Rein Minka ning Eesti Panga asepresident Madis Müller.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.