Märt Belkin • 9. august 2017 kell 9:45

Maksuameti juht saab finantsinspektsiooni nõukokku

Valdur Laidi sõnul ta uues ametis avalikkuse kriitka alla sattumist ei pelga.  Foto: Tanel Meos / Ekspress Meedia

Finantsinspektsiooni nõukokku hakkab peagi kuuluma ka maksuameti värske peadirektor Valdur Laid, kes vahetab ametis välja poliitik Valdo Randpere.

Laidi nõukokku määramine pole veel lõplikult kinnitatud, seda peab toetama valitsus. Küll aga on rahandusminister Toomas Tõniste tema nime teistele ministritele välja käinud ning olemas on ka maksu- ja tolliameti juhi enda nõusolek.

Kui otsus kinnitatud saab, vahetaks maksuameti juht välja reformierakondlase Valdo Randpere. Rahandusminister tegi ettepaneku nõukogus jätkata rahandusministeeriumi kantslerile Veiko Talile, kelle volitused aeguvad Randperega samal ajal.

Laid on maksu- ja tolliameti peadirektor juuni algusest. Enne seda töötas ta pikka aega erasektoris tippjuhina, tüürides näiteks eelmise aasta detsembrini telekomifirma Telia Soome üksust.

Finantsinspektsiooni nõukogus on kokku kuus liiget. Ametikoha järgi kuuluvad nõukokku Eesti panga president Ardo Hansson ning rahandusminister Toomas Tõniste, kes on ka nõukogu esimees.

Ülejäänud neljast kohast kaks täidab valitsus rahandusministri ettepanekul ning kaks Eesti Panga nõukogu. Valitsuse otsusega määratakski ametisse Laid ja Tali. Eesti Panga nõukogu poolt on ametisse määratud keskpanga nõukogu liige Rein Minka ning Eesti Panga asepresident Madis Müller.

Hetkel kuum