• Jaga lugu:

  Soome firmades süveneb tööjõupuudus

  ehitustööline.Foto: Raul Mee, Äripäev

  Ajaleht Karjalainen küsitles Soome suuremaid tööandjaid, kes märkisid, et lähiaastatel nende ärid kasvavad veelgi, mis tähendab ka kasvavat nõudlust töökäte järele, vahendas Yle.

  Küsitluse põhjal tahavad umbes pooled Soome suurfirmad juba aasta jooksul töökäsi juurde palgata.
  Firmajuhid usuvad ka positiivse dünaamika jätkumist: 59% vastanutest teatas, et kindlasti palkavad nad lähema viie aasta jooksul juurde tööjõudu. Vaid 6% vastanutest märkis, et peavad tulevikus tööjõudu vähendama.
  Küsitluses osales 58 ettevõtet, kes on Soome suurimad tööandjad.
  Täna avaldas Soome statistikaamet viimased töötuse numbrid, mille järgi töötuse tase on tõusnud. Kui augustis oli Soome tööealisest elanikkonnast töötuid 7,5%, siis septembris kerkis see protsent juba 8 peale (aasta tagasi septembris 7,7%).
  Statistikaameti teatel oli Soomes septembris 214 000 töötut, keda on 10 000 võrra enam kui aasta tagasi samal ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.