• Jaga lugu:

  Graanul Invest sai Lätist tõhusat abiraha

  Graanul Investi tootmine Imaveres.Foto: Andres Haabu

  Eelmisel aastal maksis Läti riik elektrienergia tootjatele kokku 237 miljonit eurot toetusi. 15 suurimast dotatsiooni saajast seitse on välismaa firmad, neist omakorda kolm Eesti päritolu, vahendas Läti rahvusringhääling.

  Viieteistkümne suurima dotatsiooni saaja seas on tervelt seitse sellist, mis kuulub välismaalasele või on selles välismaalase osalus, vahendas Läti TV saade De facto. Toetuse saajate seas on firmasid Eestist, Soomest, Venemaalt, Ukrainast, aga on ka Küprosel registreeritud Saksa ettevõte.
  Kõige suurema osa sai riigi rahapotist riiklik Latvenergo, 83 miljonit eurot, ning see anti peamiselt taastuvenergia toetuseks. Tagasihoidlikumalt sai toetust Rīgas siltums – 7,17 miljonit eurot ning Fortum Latvia 6,4 miljonit. Neljas suurema toetuse saaja oli 2,85 miljoni euroga Winergy – see tuulepark kuulub Norvik pangale, mis omakorda kuulub Vene miljonärile Grigori Guselnikovile.
  Välismaalastest on viieteistkümne suurema toetuse saaja seas Saksa elektrienergia tootja Conatus BioEnergy (1,75 mln), ettevõte, millel on 2016. aasta eest üleval maksuvõlg - praeguse seisuga üle 23 000 euro. Ettevõttele on saadetud hoiatus: kui 9 kuu jooksul pole võlg tasutud, kustutatakse ettevõte hankesüsteemi osaliste nimekirjast.
  Suuremate toetuste saajate seas on aga ka kolm omavahel seotud ettevõtet (toetuse suuruse järgi 5., 9. ja 11. koht), mille omanik on kõigil üks – Eestist pärit Graanul Invest, mille elektrijaamad töötavad biomassil. Kokku said Graanuli kolm ettevõtet Läti riigilt mullu 6,49 miljonit eurot, vahendas Läti TV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.