Äripäev • 3. aprill 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Läti pangad muudavad ärimudelit

Baltic International Banki kontor Riias.  Foto: Reuters/Scanpix

Üksteist Läti panka, kes teenindasid peamiselt mitteresidente, on hakanud oma ärimudelit ümber vaatama - paljudele on see toonud kaasa suuri koondamisi, kirjutab Dienas Bizness.

Uksi lõplikult sulgeda pole otsustanud keegi. "Pangad vaatavad üle oma tegevuspõhimõtted, meil on olnud juba mitu läbirääkimisvooru," kommenteeris Läti finants- ja kapitalituru komisjoni FKTK liige Nora Dambure.

Pankadel on erinevad ideed, kuidas muutuda ja kes on edaspidi nende kliendid, kuid kõigi kapital võimaldab ärimudeli muutuste ja klientide arvu vähenemisega toime tulla, nentis Läti majandusleht. Näiteks kavatseb tööd jätkata Baltic International Bank, mis alates 2016. aastast on üle vaadanud 70% oma kliendibaasist ning lõpetanud koostöö 1200 riskigruppi kuuluva kliendiga. Selle kõige tulemusena on pangal deposiitide hulk vähenenud poole võrra ning maksetest laekunud tulu kukkunud 40% võrra. Praegu tegeleb pank varahalduse ja investeerimisprojektidega, selgitas panga nõukogu asejuht Viktors Bolbats.

Mitteresidente teenindanud pankadest suurim Rietumu banka aga teatas, et esimeses kvartalis vähendasid nad spetsialistide hulka 15% võrra, mis tähendab, et koondatud on üle saja töötaja.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt