Äripäev • 7. mai 2018
Jaga lugu:

Vene turistide arv kiirel tõusuteel

Hotell Pärnu  Foto: Julia-Maria Linna

Majutusasutusi väisanud välisturistide arv märtsis kasvas pisut, tooni andis Vene turistide hulga kiire kasv.

Majutusettevõtetes peatus märtsis 239 000 sise- ja välisturisti ehk 5 protsenti enam kui eelmises märtsis, neist 133 000 olid välis- ja 107 000 siseturistid. Kaks kolmandikku välisturistidest tuli Soomest, Venemaalt ja Lätist. Läti ja Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt 10 protsenti ja 39 protsenti rohkem kui aasta varem, Soome turiste aga 10 protsenti vähem.

Samuti saabus rohkem turiste mitmest Euroopa ning Aasia riigist. 72% välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse. Pärnu ja Tartu majutusettevõtetes peatus vastavalt 8% ja 5% välisturistidest. 6% välisturistidest peatus ka Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

 

Siseturistide ööbimiste arv suurenes 4%, mis tähendab, et siseturistide ööbimiste kestus majutusettevõtetes veidi lühenes. 63% siseturistidest olid puhkuse- ja 23% tööreisil. Harju maakonnas peatus 27%, Pärnu maakonnas 17%, Tartu maakonnas 14% ja Ida-Viru maakonnas 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Märtsis pakkus külastajatele teenust 957 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta. Täidetud oli 40% tubadest ja 31% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot ehk ühe euro võrra rohkem kui eelmise aasta märtsis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 40 eurot, Tartu maakonnas 34 eurot ja Pärnu maakonnas 29 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum