Pille Ivask • 11 oktoober 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale
Hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Verni Loodmaa sõnul peaks majutusettevõtetele kehtiv käibemaksusoodustus laienema ka toitlustusettevõtetele, sest see aitab võidelda ümbrikupalkadega ning tõsta nende konkurentsivõimet.
Hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Verni Loodmaa sõnul peaks majutusettevõtetele kehtiv käibemaksusoodustus laienema ka toitlustusettevõtetele, sest see aitab võidelda ümbrikupalkadega ning tõsta nende konkurentsivõimet.  Foto: Margus Ansu / Virumaa Teataja / Scanpix

Käibemaksulobi kogub tuure

Kuigi rahandusministeerium näitab maksueranditele punast tuld, on meil väiksema käibemaksu tahtjatest tekkinud pikk rivi. Majutusasutustega sarnasest soodustusest unistavad ka toitlustusettevõtted, raamatukirjastajad, ürituste korraldajad ning isegi toiduainete tootjad.

„Eesti on Euroopas väheseid maid, kus on toiduainetel nii kõrge käibemaks. Arvestades, et ei lühikeses ega pikas perspektiivis tooraine hinnad ei lange, on elukalliduse seisukohalt toiduainete käibemaksu langetamine üks suuremaid teemasid,“ rääkis oma valdkonna soovidest PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.

Kuigi lisaks toidutootjatele on huvilisi veel palju, siis rahandusministeeriumis praegu ühtegi käibemaksusoodustust ette ei valmistata. Ministeeriumi avalike suhete osakonna esindaja Siiri Suutre sõnul on Eesti alati pooldanud võimalikult väheseid maksuerandeid, et mitte moonutada majandussuhteid. "Käibemaksuerandid ei ole valdavalt efektiivne meede mingi toote või teenuse kättesaadavuse parandamiseks. Samuti suurendab maksuerisus alati maksude administreerimise kulusid," märkis Suutre.

Toitlustusasutused viitavad teistele riikidele

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt