Äripäev • 6 november 2018

Saksa Automaatika ostis osa Ektacost

Tööstusautomaatika lahenduste ja hooldusteenuse pakkuja Saksa Automaatika omandas novembri alguses Ektaco automaatika äriüksuse.

Foto: Ektaco

Saksa Automaatika juhatuse liikme Ats Alupere sõnul on ettevõte on jõudsalt panustanud kasvu ja uute moodsate digitaliseerimisteenuste arendamisse. „Saksa Automaatika võtab Ektaco automaatika ärisuuna tervikuna üle koos kehtivate lepingute ning töötajatega, et tagada tõrgete ja katkestusteta mõlema ettevõtte poolt pakutud teenuste osutamist,“ lisas Alupere.

„Ektaco on otsustanud ühe neljast ehk automaatika äriüksuse müüa Saksa Automaatikale, et keskenduda oma põhitegevustele, milleks on kassa- ja läbipääsusüsteemide arendamine, müük ning hooldus. Usume, et fokuseeritus aitab ettevõttel senisest jõudsamalt kasvada,“ ütles Ektaco juhatuse liige Kaido Jelle.

Saksa Automaatika inseneribüroo tegutseb 2009. aastast, pakkudes automaatikalahendusi ja hooldust tööstusele ning energeetika- ja infrastruktuuriettevõtetele. Saksa Automaatika peamine tarne- ja tehnoloogiapartner on Saksa kontsern Siemens.

Ektaco on juhtiv kassa ja läbipääsusüsteemide arendaja, kellel on Eesti turul ligi 30aastane kogemus. Ektaco tooteid ja teenuseid kasutavad kliendid Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja sellest aastast ka Araabia Ühendemiraatides.

Ektaco on Schneideri kontserni Alliance Partner ja Eesti turul ka Siemensi volitatud müügipartner. Ektaco on teinud hulgaliselt juhtimisautomaatikaprojekte näiteks Eesti Energia Narva Elektrijaamadele, Õlitööstusele ning Kaevandustele, samuti soojusettevõtetele ja paljudele muudele tööstusharudele.

Mõlemad osapooled usuvad, et Ektaco automaatika üksuse müük Saksa Automaatikale aitab mõlemal firmale paremini keskenduda oma põhitegevusele.

Hetkel kuum