• Jaga lugu:

  Esmaspäev Äripäeva raadios: aasta poliitsündmused

  Reformierakonna esimees Kaja KallasFoto: Liis Treimann

  Esmaspäevases Äripäeva raadio programmis arutlevad Kaja Kallas, Jevgeni Ossinovski ja Kristina Kallas selle aasta poliitikasündmuste üle. Võimu ja kaitse tähtsusest kõneleb Riho Terras. Saadetes on juttu ka sotsiaalsest müügist ning ettevõtete protsesside digitaliseerimisest asjade interneti kaudu.

  Päev on täidetud nelja saatega:
  11.00–12.30 "Kuum tool". Aasta eelviimases "Kuuma tooli" saates palusime erakondade esinumbritel Kaja Kallasel (Reformierakond), Jevgeni Ossinovskil (SDE) ja Kristina Kallasel (Eesti 200) kommenteerida Äripäeva lugejate vastuste põhjal sündinud poliitikasündmuste pingerea tippsündmusi, mille hulka kuulusid näiteks aktsiisipoliitika, Est-Fori eriplaneeringu nurjumine ja laialdasem poliitretoorika ägenemine. Saadet juhivad Äripäeva ajakirjanikud Allan Rajavee ja Eliisa Matsalu.
  12.3512.45 "Müügiminutid". Saates on luubi all sotsiaalne müük. Mis on social selling ehk sotsiaalne müük? Kõik räägivad, aga kes teevad? Kas praegu alustada on vara või hilja? Kes peab vankrit ettevõttes vedama? Külas on GOAL – Social Media Marketingist Olesija Saue ja saadet juhib Urmas Kamdron.
  13.0014.00 "Äritehnoloogiasaade". Kui kulukas on asjade interneti ehk IoT lahenduste kasutuselevõtt? Esmaspäevases äritehnoloogia saates räägivad Elisa äriarenduse osakonna juht Merli Üle ja ärikliendiüksuse juht Margus Vaino ettevõtete protsesside digitaliseerimisest asjade interneti ehk võrku ühendatud sensorite, andurite ja seadmete abil. Samuti on teemaks IT-teenuste sisseostmine firmasse – mis olukorras seda teha ja millal mitte. Saadet juhib Indrek Kald.
  15.0016.00 "Lavajutud". Aasta lõpp on tagasivaatamise aeg. Esmaspäevases saates saab sõna mees, kes seitse aastat juhtis Eesti kaitseväge. Saate esimeses pooles kuulete Riho Terrase ettekannet, mis salvestatud Sisekontrolli konverentsil. Mis on üldse kaitse? Kuidas kaitset tõhusalt juhtida? Teine ettekanne "Kuidas rasketel hetkedel inimlikuks jääda" on salvestatud Juhtimislaboris "Kuidas kasutada võimu õigesti ja tõhusalt".
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.