Jaga lugu:

Kaubavahetuse puudujääk tõmbus veidi kokku

Foto: Teadmata

Kaupade eksport suurenes novembris võrreldes mullusega 18% ja import 15%, teatas statistikaamet. Kaubavahetuse puudujääk oli 56 miljonit eurot, mis on 21 miljonit vähem kui mullu. Viimati oli bilanss alla 60 miljoni euro 2015. aasta jaanuaris.

2018. aasta novembris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1,39 miljardi euro väärtuses ja imporditi 1,44 miljardi euro eest. Ekspordi peamised sihtriigid olid novembris Soome (15% kogu kaupade ekspordist), Rootsi (11%) ja Läti (9%). Soome eksporditi enim elektriseadmeid ning metalli ja metalltooteid, Rootsi mitmesuguseid tööstustooteid ning puitu ja puittooteid ning Lätti mineraalseid tooteid, põllumajandussaaduseid ja toidukaupu.

Eksport suurenes enim Ameerika Ühendriikidesse (76 miljonit eurot), Singapuri (37 miljonit eurot) ja Soome (20 miljonit eurot). Ameerika Ühendriikidesse kasvas enim kommunikatsiooniseadmete, Singapuri põlevkivikütteõli ning Soome kuuse ja kase paberipuidu ning puidust kokkupandavate ehitiste väljavedu. Enim kahanes eksport Saksamaale (20 miljonit eurot).

Jaga lugu:
Hetkel kuum