Äripäev • 2. aprill kell 14:13

Raadiohommikus: mida teeb kriis idufirmadega?

Reedeses hommikuprogrammis on külas investeerimisfondi Superangel üks asutajaid Rain Rannu.  Foto: Andras Kralla

Kuidas läheb koroonakriisi ajal idufirmadel? Kui kannatlikult käituvad investorid? Millised ideed võiksid tulevikus lennata? Küsitleme investeerimisfondi Superangel üht asutajat Rain Rannut.

Äripäeva toimetus ja Äripäeva Infopank on teinud suure ülevaate koroonakriisi majanduslikest mõjudest Eesti eri piirkondadele. Anname sõna ettevõtjatele ja küsime kommentaari Infopanga konkurentsiraportite projektijuhilt Sigrid Kõivult.

Tarneahelad on olnud viimastel nädalatel üks võtmeteemasid. Millal ometi saabub paberivaba e-ajastu logistikasse ja transporti, arutleme Äripäeva logistikauudiste toimetaja Tõnu Trammiga.

Tutvustame ka tänavuse saatesarja „Ajujaht“ värsket võitjat. Saame teada, kuidas ta kavatseb auhinnaraha kulutada ja maailma muuta.

Teeme juttu ka Eduka Eesti arvamuskonkursist, mille tööde esitamise lõpptähtaeg märtsikuuga kukkus.

Hommikuprogrammi veavad uudisetoimetaja Karl-Eduard Salumäe ja saatejuht Neeme Korv.

11.00–12.00 "Kuum tool". Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas ja Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtete Assotsiatsiooni juht Heiki Rits hindavad tänases saates, mida on head ja mis on puudu riigi rahaabis nii suurtele kui väikestele ettevõtetele. Samuti kommenteerivad nad seda, kas suurettevõtjate musta masenduse kuulutusi tasub võtta tõsiselt või mitte. Saadet juhib Meelis Mandel.

12.00-13.00 "Eetris on tervisekassa". Saates tuleb juttu juhtide ja töötajate vaimsest tervisest ning selle hoidmise ja edendamise võimalustest ettevõtetes. Sotsiaalministeeriumi andmetel on vaimse tervise otsesed ja kaudsed kulud Eestis hinnanguliselt 572 miljonit eurot aastas ning summa kasvab. Keda vaimse tervise häired enam ohustavad? Kas läbi põlevad nõrgad juhid ja liiga vastutulelikud töötajad? Milline võiks olla ettevõtte vaimse tervise edendamise programm? Küsimustele otsivad vastuseid kliiniline psühholoog ja portaali peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa ning virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg. Saade oli esmakordselt eetris möödunud aasta oktoobrikuus.

13.00–14.00 "Uus Maa kinnisvarasaade". Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal ja maakler Kristi Djomin räägivad, millised on kriisi esimesed märgid kinnisvaraturul ning milliseid muutusi on toimunud kinnisvaramaaklerite töös. Saadet juhib Aivar Hundimägi.

15.00–16.00 "Eetris on ehitusuudised". Külas on Tallinna Tehnikaülikooli ehitus- ja arhitektuuriinstituudi juhataja, professor Jarek Kurnitski ning Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusinstituudi professor Martti Kiisa ja jutt käib ehitusharidusest, ehitusinseneride järelkasvust. Uurime, millistel ehituserialadel on õppida soovijaid piisavalt ning kus valitseb põud. Saatejuht on Lauri Leet.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum