Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: miks tasub prügi sorteerimise asemel keskkonda säästa hoopis rahaga?

  Möödunud nädala Investeerimisfestivali üks esinejatest oli Triin Hertmann, kes usub, et iga tehnoloogiatoode peaks muutma maailma paremaks ning keskenduma kliendi rahulolu maksimeerimisele. Foto: Karli Saul

  Teisipäevases hommikuprogrammis mängime ette Investeerimisfestivalil salvestatud intervjuu investeerimisplatvormi Grünfin asutaja Triin Hertmanniga, kes räägib, mis vahe on helerohelisel ja tumerohelisel mõtteviisil ning millisel turul on eesmärk meelitada kliendiks sadu tuhandeid inimesi.

  Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt luuakse alanud kvartalis kogu maailmas töökohti juurde. Küll ei taastu töökohad endisele tasemele taanduvast kriisist enim haavata saanud valdkondades, näiteks turismis ja hotellinduses, samas saavad kümned tuhanded inimesed üle maailma võimaluse õppida uut eriala ja leida tööd teistes sektorites, selgub tööjõurendifirma ManPowerGroupi rahvusvahelisest uuringust. Hommikuprogrammis uurime Manpower Baltikumi tegevjuhilt Heigo Kaldralt, mida põnevat uuringust veel leida võib ning kui aktiivne on Eestis tööjõurent.
  Palavad ilmad tekitavad õhukonditsioneeridele ja ventilaatoritele defitsiidiolukorra. Kui peaks õnnestuma seade leida, on raske leida paigaldajat, kelle broneeringud võivad venida üle kuu ning kuumalained tuleb ikkagi palavas toas üle elada. Hommikuprogrammis vestleme sisekliima eksperdi Jarek Kurnitskiga, kes räägib, kui hästi sobivad majad Eestis palavate ilmadega ning kuidas tuleks ehitada elamut, et tulla toime selliste kuumade temperatuuridega.
  Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Ken Rohelaan.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". 2014. aastast investeerimiskulla ja -hõbeda müügiga tegelenud Aufort tõi mõned nädalad tagasi turule digikulla lahenduse, mis on peaasjalikult mõeldud jaeinvestorile. Auforti tegevjuht Bert-Ken Raudberg tutvustab digikulla olemust, räägib sellest, kuidas kullale kasutusotstarvet juurde tekitada ning tutvustab plaane, mille õnnestumisel lähiaastatel käivet mitmekümnete miljonite eurodeni plaanitakse kasvatada.
  Digikulla, mida on võimalik välja võtta ka kullaplaadi või rahana, usaldusväärsususe ja turvalisuse tagab detsentraliseeritud andmebaasi tehnoloogia, mille toimimise põhimõtet saatekülaline samuti saates selgitab. Lisaks kuuleme 15. juulini kestvast kampaaniast, mille jooksul jagab Aufort ära 1 miljoni euro väärtuses kulda. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Investor Toomase tund". Kas praegu on põhjust olla aktsiaturgude suhtes pessimistlik või optimistlik? Millistel ettevõtetel tasuks silm peal hoida? Kuidas tekitada kinnisvaraturul endale konkurentsieelis? Kas Wise’i tasuks märkida või mitte? Nendele küsimustele otsisime vastust nädalavahetusel toimunud Investeerimisfestivalil. Saates kõlab kokku neli intervjuud, teemaks, kuidas näevad investorid Kristjan Liivamägi, Triin Hertmann, Madis Müür ning Kadri Mäsak praegust turuolukorda.
  13.00-14.00 "Cleantech". Seekord räägime rohetehnoloogia saates sellest, et taastuvenergia ettevõte Sunly kaasas 28 miljonit eurot, kusjuures investeerisid nii olemasolevad kui ka uued investorid ning ettevõtte juhtkond. Mille jaoks raha kaasatakse, mis on tulevikuplaanid ja miks uued investorid pardale tulid, räägivad Sunly tegevjuht Priit Lepasepp ja investor Jaak Roosaare.
  Saate teises osas uurime ühistulise energiatootmise kohta Energiaühistu tegevjuht Märt Helmja käest. Kes juba on ning kes võiksid olla energiaühistus ning kellele selline liikumine ikkagi kasulik on? Kas energiaühistu loomisega ei jäädud aasta hiljaks, sest riiklikud toetused on juba väiksemad?
  Nendele küsimustele ja paljudele veel otsib vastust saatejuht Mart Valner.
  15.00-16.00 "Imeline teadus". Imelise Teaduse saates räägime sel korral kahel teemal: keeletehnoloogia ning tehisintellekti ja robootika teenuskeskus.
  Esiteks on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi nooremteadur Kais Allkivi-Metsoja, kellega kõnelesime keeletehnoloogiast, masintõlkest, automaatkorrektuurist ning otsapidi ka tema doktoritööst. Saates kuulete, millised muutused, ohukohad ja võimalused meid keeletehnoloogia valdkonnas ees ootavad.
  Koostöös mitme ülikooli ja asutusega on TalTech asutanud tehisintellekti ja robootika teenuskeskuse, mis hakkab pakkuma Eesti tööstusettevõtetele nõu. Saates räägime ka vastse tehisintellekti ja robootika keskuse juhi Kirke Maari ja TalTechi professori Kristo Karjustiga. Uurime lähemalt keskuse tausta ja järgnevate sammude kohta, ettevõtete huvi teenuskeskuse osas, Eesti ettevõtete digitaalse küpsuse ning digitaliseerimise kohta ja räägime paljustki muust.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Aasia turud rallisid, kui investorid kaalusid Hiina protestide mõju
Ülemaailmsete aktsiate indeksi tõusu juhtis Hiina aktsiate ralli, kuna koroonapiirangute vastu lahvatanud üleriigilised rahutused leevenesid.
Ülemaailmsete aktsiate indeksi tõusu juhtis Hiina aktsiate ralli, kuna koroonapiirangute vastu lahvatanud üleriigilised rahutused leevenesid.
Allan Jaakus: Letipea ei ole juhus ega pomm, tark ostab sinna krundi
Kaasaegse tuumajaama rajamise ümber tekkinud hirmud vajavad kummutamist, kirjutab rohelise energialahenduse poolehoidja Allan Jaakus.
Kaasaegse tuumajaama rajamise ümber tekkinud hirmud vajavad kummutamist, kirjutab rohelise energialahenduse poolehoidja Allan Jaakus.
Keskpankurid rääkisid USA aktsiaturgu allapoole
Intressimäärade edasisele tõstmisele viitavad Ühendriikide keskpankurite kommentaarid tekitasid USA aktsiaturgudel taas langusmeeleolu.
Intressimäärade edasisele tõstmisele viitavad Ühendriikide keskpankurite kommentaarid tekitasid USA aktsiaturgudel taas langusmeeleolu.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Tallinkist läinud finantsjuht: oli sobilik hetk edasi liikuda
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.
Eesti suursaadik Moskvas: oleme saanud tapmisähvardusi
Eesti suursaadik Moskvas Margus Laidre ja saatkonna töötajad on pidanud üle elama mitu suuremat ähvarduste lainet, tunnistas Laidre.
Eesti suursaadik Moskvas Margus Laidre ja saatkonna töötajad on pidanud üle elama mitu suuremat ähvarduste lainet, tunnistas Laidre.
Soome raudteefirma ostab Šveitsist 20 uut rongi
Soome riiklik rauteefirma VR ostab 20 linnalähirongi Šveitsi firmalt Stadler, tehingu hind on 250 miljonit eurot.
Soome riiklik rauteefirma VR ostab 20 linnalähirongi Šveitsi firmalt Stadler, tehingu hind on 250 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Tallinki finantsjuht lahkus kinnisvarasse
Tallink Grupi senine finantsjuht Joonas Joost lahkus ettevõttest kinnisvarasektorisse uuele ametikohale oktoobris, teatas börsifirma.
Tallink Grupi senine finantsjuht Joonas Joost lahkus ettevõttest kinnisvarasektorisse uuele ametikohale oktoobris, teatas börsifirma.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.