• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: miks tasub prügi sorteerimise asemel keskkonda säästa hoopis rahaga?

  Möödunud nädala Investeerimisfestivali üks esinejatest oli Triin Hertmann, kes usub, et iga tehnoloogiatoode peaks muutma maailma paremaks ning keskenduma kliendi rahulolu maksimeerimisele. Foto: Karli Saul

  Teisipäevases hommikuprogrammis mängime ette Investeerimisfestivalil salvestatud intervjuu investeerimisplatvormi Grünfin asutaja Triin Hertmanniga, kes räägib, mis vahe on helerohelisel ja tumerohelisel mõtteviisil ning millisel turul on eesmärk meelitada kliendiks sadu tuhandeid inimesi.

  Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt luuakse alanud kvartalis kogu maailmas töökohti juurde. Küll ei taastu töökohad endisele tasemele taanduvast kriisist enim haavata saanud valdkondades, näiteks turismis ja hotellinduses, samas saavad kümned tuhanded inimesed üle maailma võimaluse õppida uut eriala ja leida tööd teistes sektorites, selgub tööjõurendifirma ManPowerGroupi rahvusvahelisest uuringust. Hommikuprogrammis uurime Manpower Baltikumi tegevjuhilt Heigo Kaldralt, mida põnevat uuringust veel leida võib ning kui aktiivne on Eestis tööjõurent.
  Palavad ilmad tekitavad õhukonditsioneeridele ja ventilaatoritele defitsiidiolukorra. Kui peaks õnnestuma seade leida, on raske leida paigaldajat, kelle broneeringud võivad venida üle kuu ning kuumalained tuleb ikkagi palavas toas üle elada. Hommikuprogrammis vestleme sisekliima eksperdi Jarek Kurnitskiga, kes räägib, kui hästi sobivad majad Eestis palavate ilmadega ning kuidas tuleks ehitada elamut, et tulla toime selliste kuumade temperatuuridega.
  Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Ken Rohelaan.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". 2014. aastast investeerimiskulla ja -hõbeda müügiga tegelenud Aufort tõi mõned nädalad tagasi turule digikulla lahenduse, mis on peaasjalikult mõeldud jaeinvestorile. Auforti tegevjuht Bert-Ken Raudberg tutvustab digikulla olemust, räägib sellest, kuidas kullale kasutusotstarvet juurde tekitada ning tutvustab plaane, mille õnnestumisel lähiaastatel käivet mitmekümnete miljonite eurodeni plaanitakse kasvatada.
  Digikulla, mida on võimalik välja võtta ka kullaplaadi või rahana, usaldusväärsususe ja turvalisuse tagab detsentraliseeritud andmebaasi tehnoloogia, mille toimimise põhimõtet saatekülaline samuti saates selgitab. Lisaks kuuleme 15. juulini kestvast kampaaniast, mille jooksul jagab Aufort ära 1 miljoni euro väärtuses kulda. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Investor Toomase tund". Kas praegu on põhjust olla aktsiaturgude suhtes pessimistlik või optimistlik? Millistel ettevõtetel tasuks silm peal hoida? Kuidas tekitada kinnisvaraturul endale konkurentsieelis? Kas Wise’i tasuks märkida või mitte? Nendele küsimustele otsisime vastust nädalavahetusel toimunud Investeerimisfestivalil. Saates kõlab kokku neli intervjuud, teemaks, kuidas näevad investorid Kristjan Liivamägi, Triin Hertmann, Madis Müür ning Kadri Mäsak praegust turuolukorda.
  13.00-14.00 "Cleantech". Seekord räägime rohetehnoloogia saates sellest, et taastuvenergia ettevõte Sunly kaasas 28 miljonit eurot, kusjuures investeerisid nii olemasolevad kui ka uued investorid ning ettevõtte juhtkond. Mille jaoks raha kaasatakse, mis on tulevikuplaanid ja miks uued investorid pardale tulid, räägivad Sunly tegevjuht Priit Lepasepp ja investor Jaak Roosaare.
  Saate teises osas uurime ühistulise energiatootmise kohta Energiaühistu tegevjuht Märt Helmja käest. Kes juba on ning kes võiksid olla energiaühistus ning kellele selline liikumine ikkagi kasulik on? Kas energiaühistu loomisega ei jäädud aasta hiljaks, sest riiklikud toetused on juba väiksemad?
  Nendele küsimustele ja paljudele veel otsib vastust saatejuht Mart Valner.
  15.00-16.00 "Imeline teadus". Imelise Teaduse saates räägime sel korral kahel teemal: keeletehnoloogia ning tehisintellekti ja robootika teenuskeskus.
  Esiteks on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi nooremteadur Kais Allkivi-Metsoja, kellega kõnelesime keeletehnoloogiast, masintõlkest, automaatkorrektuurist ning otsapidi ka tema doktoritööst. Saates kuulete, millised muutused, ohukohad ja võimalused meid keeletehnoloogia valdkonnas ees ootavad.
  Koostöös mitme ülikooli ja asutusega on TalTech asutanud tehisintellekti ja robootika teenuskeskuse, mis hakkab pakkuma Eesti tööstusettevõtetele nõu. Saates räägime ka vastse tehisintellekti ja robootika keskuse juhi Kirke Maari ja TalTechi professori Kristo Karjustiga. Uurime lähemalt keskuse tausta ja järgnevate sammude kohta, ettevõtete huvi teenuskeskuse osas, Eesti ettevõtete digitaalse küpsuse ning digitaliseerimise kohta ja räägime paljustki muust.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.