Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuidas teadust rahaks teha ja lapsi õnnelikumalt õppima panna

  Õpilane lugemas raamatut. Foto: Raul Mee

  Reedene hommikuprogramm keskendub sellele, kuidas teadust rohkem ettevõtlusesse tuua ja panna tööle ideid, mis esialgu utoopiliselt kõlada võivad.

  Näiteks räägib hommikuprogrammis disainer, joonestaja ja tootja, ettevõtte Woogs OÜ juht Germo Saar, kuidas tal tuli mõte luua puulehtedest uus materjal, millega saaks valmistada uusi erinevaid tooteid.
  Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse innovatsioonispetsialist Rain Kuldjärv räägib, kuidas ta teadlasena Siidrikojas koostööd on teinud ja millist majanduslikku kasu on sellest saanud Siidrikoda ja Kuldjärv kui teadlane.
  Samuti räägime hommikuprogrammis kas ja kuidas peaksime muutma oma haridussüsteemi, et me õpilased oleksid õnnelikumad ja tulevikus edukamad. Oma seisukohti jagavad Tartu Erakooli ProTERA direktor Marjeta Venno ja Rocca al Mare iseõppekeskuse ja koolituste koordinaator ning õpetaja Getter Kallas.
  Veel kuuleb hommikul intervjuud EASi juhatuse esimees Peeter Raudsepaga, kellelt uurime, kuidas kulgeb KredExi ja EASi ühendamine ja kuivõrd mõistlikuks plaaniks ta seda üldse peab.
  Swedbanki juhilt Olavi Lepalt kuuleme, kuidas praegu Eesti majandusel läheb ja Eesti Energia juhilt Hando Sutterilt, mida elektrihinnad lähitulevikus teha võivad.
  Hommikuprogrammi juhivad Eliisa Matsalu ja Priit Pokk.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Soraineni sagedus". Kunstiinvesteeringuteemalises saates räägitakse enim võltsitud kunstnike edetabelist, markantsematest võltsingunäidetest, kunsti investeerimisega seotud õigusküsimustest ja kunsti soetamisest. Advokaadibüroo Sorainen tegeleb IP õiguse ning kunsti ja filminduse küsimustega süvitsi.
  Arutlevad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse projektijuht Kadi-Ell Tähiste, Soraineni vandeadvokaat Kärt Anna Maire Kelder ning saatejuhid ja sama advokaadibüroo advokaat Mario Sõrm ja partner Kaupo Lepasepp.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädalat kokkuvõtvas saates räägime saatuslikest juhtimisvigadest. ühisrahastuse riskidest, makromajanduslikust seisust ning sellest, kas Alar Karisest saab uuel nädalal president või mitte. Nendel teemadel arutlevad Äripäeva ajakirjanikud Allan Rajavee, Kristjan Pruul ja Martin Johannes Teder.
  13.00–14.00 "Kiired ja vihased". Gasellidele ehk kiiresti kasvavatele ettevõtetele keskenduvas saates on sel korral külas hiljuti rebrändingu läbinud, peamiselt siidreid, vahuveine ja mittealkohoolseid jooke tootva Kodase (varasem nimi Siidrikoda) juht Sulev Nõmmann.
  Saates tuleb juttu sellest, mis on ettevõttele edu toonud, kuidas mõjutas firmat koroona-aasta, mis tõi selle aasta teises kvartalis rekordkäibe, kuid räägime ka tootearendusest, ekspordist ja pereettevõtlusest. Saadet juhib Anete Hela Pulk.
  15.00–16.00 "Terviseuudised". Suvi on läbi saamas ja ees ootamas pikad tunnid töölaua taga. Nii mõnedki on häbelikult teatanud, et vähene liikumine on neile aastate jooksul mõju avaldanud ja istumise üsna ebamugavaks muutunud.
  Millisel juhul ja millal on vaja arsti poole pöörduda, räägib seekordses tervisesaates Lääne-Tallinna Keskhaigla kirurg-proktoloog Maksim Sergejev. Saadet juhib Violetta Riidas.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Uus ärikogukond ReStaffy aitab ettevõtetel kiirelt ja kvaliteetselt erinevaid teenuseid müüa ja sisse osta
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.