• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Anto Raukas: Eesti vajab tuumajaama

  Eesti võiks tuumajaama rajada koos soomlastega. Lisaks odavamale energiale annaks jaam tööd tuhandetele ehitajatele ja vähemalt 600 püsivat uut töökohta, kirjutab akadeemiks Anto Raukas.

  Paljud mõjukad Eesti ärimehed on hakanud hoogsalt edendama taastuvenergiat, mis on küll nende rahakotile kasulik, kuid ei hooli eriti rahva heaolust. Ma ei ole taastuvenergia ennakarendamise vastu, sest meil on suurepärane tuuleenergia, biomassi ja biogaasi ressurss, kuid sellekohased ettepanekud peavad olema kaetud heatasemelise majandusliku analüüsiga, mis seni puudub.
  Inimesed otsustavad enamasti emotsioonide põhjal, mitte teadmiste ja mõistuse baasil. Leedu rahvas hääletas hiljuti Visaginase tuumajaama ehitamise plaani tugeva häälteenamusega  maha, sest selle vajalikkust riigile  ei suudetud piisavalt targalt argumenteerida. Küllap juhtuks sama ka Eestis, sest siin domineerib mitte mõistuse, vaid tädi Maali hääl. Kuid Eesti tuumajaama vajadus on ilmne.
  Loe Äripäeva paberlehest Saksamaa kohta, kes Raukase hinnangul on hakkama saanud enesetapuga energeetika vallas.
  Autor: Vilja Kiisler, Anto Raukas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.