• Jaga lugu:

  Börs: aktsiaturud püsivad kõrgustes

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Suurem osa USA aktsiatest odavnesid, naftaralli jätkus ning investorid jälgivad nüüd pingsalt, mis hakkab toimuma Föderaalreservi kohtumisel. 10-aastaste võlakirjade tootlus ületas aga 2,5protsendi taseme, vahendab Bloomberg.

  Energiaaktsiad tõusid koos kommunaalfirmadega, aga pangandussektor vedas Standard & Poor’s 500 indeksi lõpuks madalamale. Väiksema turuväärtusega aktsiatest koosnev Russell 2000 indeks kukkus 1,1 protsenti. Nafta hind tõusis üle 2 protsendi, sest selgus, et OPECi välised naftatootjad on nõus leppega liituma. Hiina aktsiad kukkusid enim alates juunist, sest kardetakse kinnisvaraturu langust ja Hiina valitsuse piiranguid. Kulla hind tõusis.
  Sellel nädalal toimub ka Föderaalreservi kohtumine ning arvatakse, et keskpank tõstab kindlasti intressimäärasid. USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis esmakordselt alates 2014. aasta juunist üle 2,5protsendi.
  Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti 2256 punktini. Eelmisel nädalal tõusis indeks 3,1 protsenti. Dow Jones hoopis tõusis 0,2 protsenti ja ületas 19 800 punkti piiri. Nasdaq 100 kukkus 0,6 protsenti.
  Stoxx Europe 600 indeks langes 0,5 protsenti. Eelmisel nädalal tegi indeks viimase kahe aasta suurima nädalase tõusu.
  WTI toornafta hind kallines 2,1 protsenti ja Brent lisas 2,2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 52,57 ja 55,53 dollarit. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1164 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.