Pille Ivask • 9. veebruar 2017 kell 6:00

Swedbank tõmbas LHV soovitust maha

LHV hinnasihi seadis Swedbank kõrgemale.  Foto: Eiko Kink

Swedbank teatas, et on LHV panga aktsia varasema ostusoovituse muutnud neutraalseks, ent tõstnud samal ajal hinnasihti 8,50 eurolt 9,80le.

Swedbank märgib, et LHV selle aasta finantsplaan kattub sisuliselt Swedbanki prognoosidega. Samas tõstab Swedbank LHV järgmise aasta kasumiprognoosi 8%ni ehk 22,4 miljoni euroni. Pank märgib, et LHV on kasvatanud turuosa, ning märgib, et kasvuruumi näib veel olevat.

Kuna Swedbank on LHV suhtes jätkuvalt optimistlik, tõstab pank aktsia hinnasihi varasemalt 8,50 eurolt 9,80 eurole. Praegu on LHV aktsia hind Tallinna börsil 9,75 eurot.

Swedbank märgib samas, et praegune aktsiahind on tasemel, mis peegeldab nii LHV seniseid tulemusi kui ka tulevikunõudlust. Seetõttu on Swedbank otsustanud langetada varasemat aktsia ostusoovitust ning annab aktsiale neutraalse hinnangu.

Hetkel kuum