Liina Laks • 23 märts 2017

Hiinlased ostsid Aafrikas esimese suurema rafineerimistehase

Sinopec on üks Aasia suurimaid energiakontserne.  Foto: Reuters/Scanpix

Uudisteagentuur Reuters teatas, et USA energiakontsern Chevron müüs Sinopecile nafta rafineerimistehase Aafrikas.

Täpsemalt öeldes omandas Hiina energiakontsern ligi miljardi dollari eest 75protsendise osaluse Chevroni Aafrika ärides, kaasa arvatud Botswana allüksuses. Sellega said hiinlased omale esimese olulisema rafineerimistehas Aafrika mandril. Müügiga läksid Sinopecile 100 000 barrelise päevamahuga nafta rafineerimistehas Kaplinnas ja määrdeainete tehas Durbanis. Tehingu juurde kuulusid ka 220 Aafrikas asuvat kauplust.

Ülejäänud 25 protsenti osalusest jäid vastavalt Aafrika regulatsioonidele kohalike osanike kätte.

Hetkel kuum