Pille Ivask • 3. oktoober 2017 kell 16:56

Amazon saab Euroopast maksuobaduse

Jeff Bezos  Foto: EPA

Väljaanne Financial Times kirjutab, et homme saab avalikuks teade sellest, et Amazon saab Euroopa Komisjonilt maksudega sahkerdamise eest suure trahvi.

Nimelt on Euroopa Komisjon jõudnud järeldusele, et Amazon on kasutanud Luksemburgi maksuparadiisina ning teinud riigiga ebaausa diili, mis paneb konkurendid Amazoniga võrreldes oluliselt halvemasse olukorda. Praeguse seisuga on Amazonil maksmata 3 miljardit eurot makse. Praegu pole selge, kui suur trahv võiks Amazoni oodata. 

Viimasetel kuudel on muutunud üsna sagedaseks, et USA suurkompaniid saavad Euroopa Komisjonilt trahvi. Nii sai Google juunis 2,4 miljardit dollarit trahvi. Lisaks on oma maksuobaduse vastu võtnud ka Apple, kes sahkerdas maksudega Iirimaal. Nimelt sai Apple Iirimaal maksusoodustusi ning jättis seetõttu maksmata 13 miljardi euro jagu makse. 

Hetkel kuum