Liina Laks • 5. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa suuruselt teine IPO tuli vanalt tuttavalt

Foto: Reuters/Scanpix

Eile tuli Itaalia börsile taas kord rehvitootja Pirelli – ja tegi Euroopa selle aasta paremuselt teise tulemuse.

Pirelli pole Milano börsi jaoks võõras tegija: 1872. aastal rajatud kontsern oli seal noteeritud juba 1922. aastast saati. 2015. aastal ostis kontserni aga 7,1 miljardi euroga Hiina konsortsium eesotsas ChemChinaga ning ettevõte kadus börsilt.

Sel aastal otsustasid hiinlased aga Pirelli tagasi börsile lubada ning vähendasid selleks Reutersi andmetel osalust ettevõttes 45 protsendile ja ühele aktsiale. Eile oli Pirelli esimene kauplemispäev ning aktsiad tõmbasid seal kohe 3,4 protsendiga langusesse ning sulgusid 6,47 euro peal, vahendab Bloomberg. Ekspertide hinnangul kogus Pirelli IPOga 2,6 miljardit eurot, mis teeb itaallastest selle aasta Euroopa suuruselt teise IPO. Rekordit hoiab Allied Irish Banki maikuine kolme miljardi euro suurune IPO.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt