USA ja Hiina kaubandussõja lävel

Börsid on viimasel ajal olnud väga volatiilsed.  Foto: EPA
Indrek Mäe • 4. aprill 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Hiina ja USA kaubanduskonflikt viis langusesse kõik Euroopa suuremad börsiindeksid ning ähvardab verelaskmisega ka Ameerika Ühendriikide turgudel.

Nii on lõunase seisuga suurimas miinuses Saksamaa börsiindeks DAX, mille väärtus on kahanenud 1,27 protsenti. Punases on ka Suurbritannia börsiindeks FTSE 100, Prantsusmaa CAC 40 ning Euroopa suuri ja keskmise suurusega ettevõtteid koondav Stoxx 600. Seda vastavalt 0,45; 0,54 ja 0,82 protsendiga. Kõige rohkem kannatasid seejuures tehnoloogia, kemikaalide ning kaevandamisega tegelevad sektorid.

"Põhjus on selgelt Hiina ja USA kaubandussuhete pingestumises, kuid investorid kardavad, et sellel on laialdased tagajärjed ka sellistele eksporditurgudele nagu Saksamaa," põhjendas TFS Derivativesi strateeg Stephane Ekolo Euroopa turgudel toimuvat. "Kõik see toob kaasa ebakindlust, eriti olukorras, kus paljudele investoritele ei pruugi meeldida ka üldine makromajanduslik pilt," lisas ta.

Väärtust kaotavad ka krüptovaluutad. Nii on bitcoin nii dollarites, eurodes, naelades kui ka jeenides vaadatuna langenud pea 5 protsenti.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt