Brasiilia ekspresident pandi vangi

09. aprill 2018, 12:08
Brasiilia börsil läheb jätkuvalt hästi.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180409/BORS/180409719/AR/0/AR-180409719.jpg

Brasiilia ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva andis end politsei kätte ning asus kandma talle määratud 12 aasta pikkust vanglakaristust.

Sellegipoolest on Lula lubanud otsuse edasi kaevata ning nimetas praegu toimuvat nõiajahiks. „Ma tõestan oma süütust,“ lubas korruptsioonis süüdi mõistetud Lula oma toetajatele hoone ees, kust ta kunagi poliitikukarjääri alustas. „Tee, mis tahad, võimud saavad tappa sadu roose, kuid nad ei saa kunagi takistada kevade saabumist,“ rääkis ta enne vanglasse minekut.

Presidendiks ei kandideeri

Kuigi Lula kaebab otsuse edasi ega pea tõenäoliselt 12 aastat vangis veetma, ei saa ta kandideerida oktoobris toimuvatel presidendivalimistel. See aga vähendab poliitilist ebakindlust, mis peaks kajastuma ka Brasiilia aktsiaturgudel.

Uudisest on kasu lõiganud ka investor Toomase portfellis olev Brasiiliale panustav ETF, mille väärtus on eelturul pea protsendi võrra kerkinud. Seda pärast reedest 1,5protsendilist langust.

Sellegipoolest on Lulal märkimisväärne hulk töötajaid, kes moodustasid mitmeks päevaks inimkilbi, et kaitsta ekspresidenti politsei kätte sattumast. Pärast Lula vangistamist tuli politseil tema toetajad pisargaasi ja kummikuule kasutades laiali ajada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2018, 12:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing