Äripäev • 15 juuni 2018

Tallinna Sadama aktsia tegi tugeva tõusu

Tallinna sadam  Foto: Andres Haabu

Täna ennelõunal paistis muus osas tagasihoidliku kauplemisaktiivsusega Balti börsil silma Tallinna Sadama aktsia, mis tõusis peale 124 tehingut 2,4 protsenti.

Tõus viis aktsia 1,995 euro tasemele ning huvi uue aktsia vastu on jätkuvalt suur. Juba ennelõunal oli Sadama käive enam kui 1,5 miljonit eurot.

Hommikul tegid väikese tõusu ka Tallinna Vee ja Tallink Grupi aktsiad – mõlemad ligi 0,5 protsenti. Tõusu jätkas ka juuni alguses rallima asunud Silvano Fashion Groupi aktsia, mis kosus mõne päevaga 2,8 euro tasemelt tänasele 3,15 euro tasemele. Silvanole andis hoogu juurde dividenditeade: lisaks tänavu aasta alguses laekunud erakorralisele dividendile saavad Silvano aktsionärid juulis veel 20 senti aktsia kohta. Alates aasta algusest on Silvano aktsia tõusnud 19 protsenti.

Languses olid seevastu Merko Ehituse ja Šiauliu bankase aktsia.

Käesoleval nädalal on Tallinna börsiindeks tõusnud peaaegu protsenti võrra 1266 punktini. Tänavusest rekordist lahutab tulemust aga 53 punkti. Oma ajaloo kõrgeima taseme saavutas Tallinna börsiindeks tänavu 28. veebruaril, mil tõusis 1319,04 punktile.

Hetkel kuum