Äripäev • 28. veebruar
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tallinkilt nõrk kvartalitulemus

Tallinki täna avaldatud kvartalitulemustest nähtub, et kahanemine toimus igal rindel.

Tallinki juht Paavo Nõgene  Foto: Andras Kralla

Kontserni müügitulu kahanes neljandas kvartalis 2,7% 226,6 miljonile eurole. Kokkuvõttes jäädi 1,8 miljoni euroga kahjumisse. Möödunud aastal vaatas realt vastu 1,1 miljoni euro suurune kasum. Kahanemistrendi näitab ka reisijate arv. Samuti vähenesid varad (-2,2%) 1,5 miljardile eurole, samal ajal kui kasvu näitas netovõlg (+1,4%) 428 miljonile eurole. Kontsern tõi välja, et negatiivsete arengute taga on eelkõige varasemast väiksem prahitulu – prahiti välja vähem laevu – ning maailmaturu hindade tõusust tulenev suurem kütusekulu. Kurja tegi ka sadama piirkonnas asuvate kaldakaupluste müügitulu vähendamine ning Eesti viimaste aastate suured aktsiisitõusud. Ühekordsete kulude osas tõi kontsern välja Helsingi börsil noteerimise kulud 1,5 miljonit eurot ja kütusemahuti rendilepingu lõpetamise kulud 0,9. Ühekordse tuluna saadi 1 miljon eurot eelmiselt Superfasti laevade omanikult.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum