investor Toomas • 8. oktoober 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale
Jair Bolsonaro eile toetajatele lehvitamas.
Jair Bolsonaro eile toetajatele lehvitamas.  Foto: Scanpix/SIPA

Endise armeekapteni Jair Bolsonaro mäekõrgune edu konkurentide ees Brasiilia presidendivalimistel pani turud rõõmust hüppama ning kergitas pisut ka minu portfelli.

Bolsonaro kogus pühapäeval esimeses voorus 47% häältest. 28. oktoobril järgnev teine voor tema ja praeguse valitsuspartei PT kandidaadi ja 23% häältest saanud Fernando Haddadi vahel lõpeb ennustuste kohaselt Bolsonaro võiduga.

Esimene fanfaarisignaal tuli Euroopa turgudelt, kui Londonis kaubeldavad Brasiilia ETFid ja Frankfurdis kauplevad Petrobrasi hoidmistunnistused sööstsid reedesest sulgumistasemest üle kuue protsendi kõrgemale. Investorid on ilmselgelt rõõmsad, et peatselt pole riigi enamusosalusega naftafirma turjal enam poliitilisi puuke manti võtmas.

Euroopa aja järgi õhtu hakul, kui avanesid USA turud ja ka Sao Paulo börs ise, jätkus kohvimaa fondide ja aktsiate ralli. Minugi portfellis olev laiapõhjaline börsifond MSCI Brazil Capped ETF, sümboliga EWZ oli eelturul 9,5% tõusus ning avanes 39,42 dollari juures, 7,4% kõrgemal reedesest. Sao Paulo börsi indeks Ibovespa oli selle artikli trükkimineku ajal 5% plussis.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt