• Jaga lugu:

  IT-hangetes tuleb vaadata hinnalipikust kaugemale

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Hangete korraldamisel on aastaid olnud tavaks valida osalejate seast see pakkumine, mis on rahaliselt kõige soodsam. Sageli võib aga selline valik kurjasti kätte maksta, kui selgub, et odav hind annab ka kehvema kvaliteedi või hiljem kaasnevad lisakulud, millest algses pakkumises juttu ei olnud.

  Eriti kriitiline on hinnast kaugemale vaadata IT-hangete puhul, kus esmasele pakkumisele võivad hiljem lisanduda hoolduskulud. Peale selle tuleks silmas pidada, et pakkumisel võib olla täiesti uudne lahendus, mille kõrgem hind tasub end muul moel pikemas perspektiivis ära.
  Sellest, mismoodi on uus riigihangete seadus mõjutanud IT-hangete tegemist ja mida nende korraldamisel ja neil osalemisel silmas pidada, räägivad Registrite ja Infosüsteemide Keskuse hankejuht Mariliis Kannukene ja IT-firma Helmese partner Raul Ennus. Lisaks jagavad nad soovitusi nii hankijatele kui ka hangetel osalejatele.
  Saadet juhib Kadri Põlendik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.