28. juuli 1996 kell 22:00

Keemiatehase saatus selgub augustis

Indrek Uudeküll rääkis, et otsus keemiatehase saatuse kohta tehakse ilmselt augusti teisel nädalal.

«Pärast 5. augustit teeb kohus otsuse, kas pankrotimenetlus Kiviõli keemiatehase vastu lõpetatakse või mitte,» teatas Uudeküll. «Kui keemiatehas jõuab pankrotiavalduse teinud RASiga Kiviter kokkuleppele, siis küllaltki suure tõenäosusega menetlus lõpetatakse.»

RASi Kiviter peadirektor Jüri Soone märkis, et kohtule on esitatud kompromisslahend, mille kohaselt maksab keemiatehas Kiviterile vana võla ja tasub jooksvad võlad. «Selles osas praegu mingeid lahknevusi ei ole ja olukord on rahumeelne,» tunnistas Soone.

Tema sõnul on kompromisslahend kohtuniku käes, kes pärast puhkuselt tulekut langetab otsuse ettevõtte kohta. «Kui nad tasuvad meile vana võla ja katavad uud jooksvad võlad, siis võime ju rahul olla,» teatas Soone.

Kui palju Kiviõli keemiatehas Kiviterile võlgu on, ei soovinud Soone hetkel öelda.

ASi Kiviõli Keemiatehas direktor Eberard Vaas sõnas, et tootmistegevus ettevõttes käib ning ettevõttel läheb enam-vähem normaalselt. «Toodame vahumoodusteid ja vedelaid pesuvahendeid,» kinnitas Vaas.

Midagi täpsemalt toodetavatest kogustest ja firma käibest ta aga rääkida ei soovinud. «Mis vahe seal on, kui palju me toodame,» sõnas Vaas. «Teeme nii palju, kui toorainet on.»

Kiviõli keemiatehasel on võlgu kokku 22 miljonit krooni.

Hetkel kuum