• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi suusamäed on jätkuvalt popid

  Umbes 410 km Stock-holmist loodes asuv Sälen on Rootsis populaarne puhkepiirkond, mis sai maailmas tuntuks Vaasaloppet'i, maailma suurima suusamaratoni alguspunktina.
  Sälenisse võiks sõita perega. Seitsme kõrvuti paikneva suusakeskuse (Kläppeni, Lindvalleni, Tandådaleni jt) 155 laskumisraja hulgast leidub sobiv igale pereliikmele. Valida on lastenõlvadest tõeliste profiradadeni. Pikim laskumine on 3000 m, suurim kõrguste vahe 365 m. Mäkke viib 96 tõstukit.
  Rahulike looduselamuste hindajale sobivad murdmaarajad. Ettevalmistatud ja tähistatud on 280 km erineva raskusastmega suusaradu, osa neist valgustatud. Korraldatakse perevõistlusi, lõbusõite lapi reega. Lastele pakuvad elamusi trolliklubi ja trollisafari või lõbusõit minirolleriga.
  Sälenist 265 km põhja pool asub kogenud suusatajate meka Åre. Åre 87 laskumisraja hulgast tuntumad, nagu Hummelbranten ja World Cap ei jää alla Alpidele. Pikim laskumine on 6500 m ja suurim kõrguste vahe 890 m. Åre peamisi keskusi Skatanit, Björnenit, Tegefjälli ja Dudevit teenindab 44 tõstukit -- kabiinidest tool- ja ankurtüüpi suusaliftideni. Eri keskuste vahel kulgeb suusabuss.
  Kõige levinum majutusviis nii Sälenis kui ka Åres on 2--4 kahekohalise magamistoaga puhkemaja, kus on ka elutuba, kööginurk koos vajalike toidunõudega. Enamikus majadest on ka saun, kamin, satelliittelevisioon. Mõlemas keskuses on hotelle.
  Õhtuti võib aktiivselt aega veeta diskodel ja ööklubides, kuhu sellel talvel on oodata esinema tuntud artiste pea igal õhtul. Suusatada saab ka õhtul, sellel talvel koguni kella üheksani.
  Rootsis sobiva suusakuurordi leidmisega probleeme tulla ei tohiks, sest meie kõigil suurematel büroodel on ülevaade vähemalt Silja Ski võimalustest suusatada Åres, Idres (üks odavamaid), Tärnabys ja Hemavanis, Asjakohased on individuaalpaketid.
  Talv läbi pakub Estline nädalast paketti Orsa Grönklitti sõitjaile. Üle 2200 krooni maksev pakett on arvestatud neljale inimesele ööbimisega eraldi majakeses ja autole. Varustus, voodipesu jne on lisatasu eest. Jalomatkade nädalane suusapakett Tegefjelli maksab alates 5000 kroonist, mis on Rootsi talikeskuste puhul tavapärasest madalam hind. Näiteks Silja Ski jõulunädal Åres neljale alates Helsingist maksab ca 11 000 krooni. Odavamad perioodid on detsembri algus, jaanuar-veebruar ning alates aprilli lõpust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.