24. november 1996 kell 22:00

Pangaaktsiatele ennustatakse hinnatõusu

Hansapanga aktsiaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul on kõigil pangaaktsiatel aasta lõpus küllaltki tugev potentsiaal hinnatõusuks. Muu maailma kogemused näitavad, et aasta lõpus, kui majandustulemused välja tulevad, hakkavad pankade aktsiad oluliselt tõusma.

Kaarli ütlusel on praegu investorite põhitähelepanu koondunud väiksematele aktsiatele ja pangaaktsiad on olnud vähem kaubeldud. Pangasektori aktsiate kohta on liikunud ka vähem infot.

«Kui uut informatsiooni juurde tuleb, siis suureneb ka ostu- ja müügisurve. Ostusurve suureneb tõenäoliselt enam,» lausus Kaarli.

Riho Talumaa Talinvestist ütles, et pankade järgmise aasta kasumiprognooside põhjal peaks aktsiatel tõusupotentsiaali jätkuma. Millal aga konkreetne aktsiahindade tõus aset leiab, sõltub investorite investeerimisotsustest.

ICI Trusti väärtpaberimaakler Sven Kunsing lausus, et Tallinna Panga aktsia on jäänud investorite tähelepanu alt teenimatult välja. Tallinna Panga nõukogu esimehe Guido Sammelselja järgmise aasta 90 mln kroonine kasumiprognoos on investoritel kas kõrvust mööda läinud või ei suuda nad seda lihtsalt uskuda, lisas ta.

Charlie Viikberg ütles, et Tallinna Panga selline kasumiprognoos, mis annb P/E suhteks alla nelja, on küll emotsionaalselt mõjuv, kuid vähetõenäoline. «See on võrreldav Jüri Mõisa välja öeldud 271 miljoniga, millega Hansapank praegu higistab,« lausus Viikberg.

Hetkel kuum