• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõuludeks Panasonicult uus traadita telefon

  Jõuluüllatusena tõi Matsushita Electric Industrial Co Panasonicu kaubamärgi all turule uue Eestis lubatud sagedusvahemikku kasutava DECT-standardile vastava traadita telefoni KX-TCD915.
  Traadita telefoni uus mudel sarnaneb Siemensi samalaadse mudeliga, olles aga viimasest üle kõnekestuse ja ooteaja pikkuse poolest.
  Võrreldes vanemate 900MHz traadita telefonidega on muudetud nii mudeli disaini kui sagedusvahemikku, milleks nüüdsest kasutatakse häirevabamat ning turvalisemat 1,9GHz sagedust.
  Uuendustest võiks mainida veel kuni kuue lisatoru ning kuni nelja baasjaamaga väikese telefonisüsteemi loomise võimalust, suurendades nii märgatavalt telefonisidega kaetud maa-ala.
  Tänu digitaalside kasutusele on nüüdsest võimalik lisaks kõnede torudevahelisele suunamisele ka torude omavaheline side, mida siiamaani võimaldasid vaid spetsiaalselt selleks ette nähtud vahendusjaamad.
  Vahendusjaamadelt tuttava funktsioonina on kasutusele võetud ka telefonitorude helisemisjärjekorra määrang, samuti väljahelistamisel valitavate numbrite piirang, võimaldades nii parema ülevaate telefoni kasutamisest ning valitavatest numbritest.
  Meeldiva võimalusena on torul telefoni toiteallikana kasutusele võetud tavalised AA akupatareid, mille kasutamine ning kättesaadavus on spetsiaalakudest märgatavalt lihtsam ja odavam.
  Samuti on uuel telefonil võimalik reguleerida toru ning baasjaama helina tugevust ja/või kutse meloodiat. Telefoni võib häälestada vastavalt kas toon- või impulssvalimisele, kaitsta telefonis salvestatud andmeid spetsiaalse PIN-koodiga ning arvestada kõne maksumust (seda juhul, kui Eesti Telefon vastavat teenust võimaldab.)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.