19. juuni 1997 kell 22:00

ETFC avas Jõhvis kaubaterminaali

Kõre sõnul saavad terminaali kasutada ka tootjad, kes ei kuulu ETFC Gruppi, samuti kohalikud hulgifirmad. Kõre ütles, et Jõhvi terminaali teenust kasutab juba näiteks Järlepa kalkunikasvatus. «Lähiajal alustame lepingute sõlmimist ka teiste tootjatega,» kinnitas ta.

Eesti suurima hulgifirma ETK Hulgi logistikadirektor Rein Sepp ütles, et ta ei suhtu ETFC Jõhvi terminaali avamisse eriti positiivselt. «Soovitasime neile sinna mitte midagi ehitada, sest laopinda on Ida-Virumaal juba küllaltki palju,» lausus ta. «Samuti on sealsed kauplused suhteliselt kehvad maksjad.»

Sepa sõnul peavad Eesti kaupmehed Ida-Virumaad ohtlikuks piirkonnaks ja sellepärast pole seal suurte hulgifirmade esindusi.

Esialgu liigub ETFC laost Jõhvis läbi 7--8 tonni kaupa ööpäevas, lausus Andrus Kõre. Terminaali tegelik läbilaskevõime on umbes 20 tonni kaupu ööpäevas, lisas ta.

Logistikakeskus töötab Kõre selgituste järgi sellisel põhimõttel, et kliendid esitavad oma tellimused logistikakeskusele, kes edastab need päeva lõpuks koondtellimusena tootjale. Kauplus maksab logistikakeskusele sama hinna, mis ta tootjalegi maksaks, lisas ta. Logistikakeskusele maksab teenustasu tootja.

Kõre sõnul on ETFC logistikakeskusel praegu 40--50 klienti. Seni vedasid ETFC kontserni kuuluvad firmad oma toodangut kauplustesse ise laiali. ETFC Grupp kavatseb avada veel neli logistikakeskust. Järgmine terminaal avatakse Tallinnas.

Hetkel kuum