Tallinna Sadama kasumlikkus suureneb

05. märts 1998, 00:00

«Kulude kokkuhoid, sest tulud ei ole suurenenud,» kommenteeris Tallinna Sadama finantsdirektor Sandor Liive. Firma kasum enne makse on tänavu kahe kuuga 40,5 protsenti suurem kui mullu samal ajal, käibekasv on samas 2,7 protsenti.

Kulud on kadunud, sest kogu kauba teenindab eraoperaator, kes saab selle vastu ka täishinna rahas, selgitas Liive. Tallinna Sadama teenistus on rent ja kauba tasu. «Meie endisest väiksema tasu on kompenseerinud kaubakäibe suurenemine,» sõnas Liive.

Tallinna Sadam opereerib ise veel üksikute kaupadega Kesklinna ja Kopli sadamas, Muuga sadam on tervikuna eraoperaatorite päralt, lausus Liive.

Hüppeliselt on selle aasta algul kasvanud vilja vedu, mis on kuus korda suurem kui mullu. Tänavu kahe kuuga on Tallinna Sadamast veetud vilja ligi pool miljonit tonni, mis on pool eelmise aasta kogumahust.

Selle aasta algul on transiitvedude maht kasvanud rohkem kui import või eksport. Kui kahe esimese kuuga on transiit võrreldes mullusega suurenenud 33%, siis eksport vaid 17%. Sealjuures on kütusevedu Tallinna Sadama kaudu kasvanud vaid 8% ja puiduvedu vähenenud üle 10%.

Tallinna Sadama tänavune käibeprognoos on 700 mln krooni ja puhaskasumi prognoos 85 mln krooni.

Liive sõnul on prognoos konservatiivne. Eelmisel aastal oli Tallinna Sadama auditeerimata käive 760 mln krooni ja kasum enne makse 130 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing