17. juuni 1998 kell 22:00

Tõusumeeleolu börsil püsis

Tallinna börs alustas eile hommikul kiire tõusuga, kerkides veidi pärast keskpäeva kõrgeima tasemeni, seejärel tegi aga väikese languse. Maaklerid ootavad täna mõningat kasumivõtmist ja sellest tulenevat mõõdukat korrektsiooni alla.

ÄP indeks lõpetas eile keskpärase kauplemisaktiivsuse juures 428,23 punktil, kerkides päevaga 2,13%. Tõusu toetasid mitmed positiivsed tegurid, millest olulisemad on ehk uudis Hoiupanga pikendatud laenulepingust, Venemaa aktsiaturu 7,7protsendine tõus ja Soome investorite huvi Eesti aktsiate vastu.

Turg on siiski endiselt närviline ja ettevaatlik. Ka tagasihoidlikud käibed näitavad, et turg on esimeste tõu-supäevade järel veel äraootav.

Suurima käibega oli eile taas Hansapanga aktsia, aktsia hind kerkis päevaga 6,9%, 62 kroonile. Kindlat liikumissunda turul siiski ei olnud. Samal ajal kui Hansapank, Hoiupank ja Norma tegid korraliku tõusu, liikusid Ühispank, Tallinna Pank, Merko Ehitus paar protsenti alla. Suurim kukkuja oli eile Viru Ranna aktsia (-15,0%). Käive oli siiski vaid 2325,6 kr ja muutus seega midagi olulist ei näita.

Hetkel kuum