20. oktoober 1998 kell 22:00

Töö keevitusagregaadiga nõuab kogemust

Tööriistalaenutuste hinnangul on keevitusagregaatide rendilevõtjatel sellega töötamise kogemus valdavalt olemas. Nõudlus tööriista järele on aastaringne, kolmandik laenutajatest on eraisikud.

Keevitusagregaat ei kuulu igapäevaste töövahendite hulka. Poest saab amatöörkeevitaja agregaadi kätte alates paarist-kolmest tuhandest kroonist, tõsisemad tööriistad aga maksavad üle kümne tuhande krooni ja ülisuured keevitusagregaadid üle saja tuhande krooni.

Rendilevõtja peab arvestama, et keevitamine nõuab suurt voolutugevust ja iga kord ei pruugi kaitsmed vastu pidada. Ago Rebane Bygg & Maskinist soovitab kohtadesse, kus pole piisavalt voolu, rentida voolugeneraatori. Tööriista rentija peab arvestama, kas tal on kasutada alalis- või vahelduvvool.

Keevitusagregaat ja elektroodi läbimõõt valitakse keevitatava materjali paksusest lähtudes. Peter Lind Ehitustööriistast märgib, et üle 3 mm läbimõõduga elektroodi kasutamine eeldab suuremat toitepinget kui 220 V.

Enim probleeme tekib keevituskaabli elektroodihoidjaga, nendib Antti Kask Ehituslaenutusest. See kas lõhutakse või deformeerub kõrge temperatuuri tõttu.ÄP

Hetkel kuum