Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas ETV ja ER tuleb ühendada?

  Ma ei arva sellest absoluutselt mitte midagi. Need kirjeldused, mis selle kohta senimaani on olnud, on niivõrd pealispindsed, et ma ei oska sealt välja lugeda, millist efektiivsust see annab.
  Minu jaoks on see üks paljudest ideedest, kahtlemata novaatorlik idee, aga ma ei taha seda ühte- ega teistpidi kommenteerida.
  See, et mõlema ettevõtte juhid selle vastu sõdivad, on nende õigus.
  Ma heameelega ei kommenteeriks. Vähe on informatsiooni selle kohta.
  Olen aastaid öelnud, et tuleb selgeks teha, mida tahetakse saada. Eesti riigi kõige suurem probleem on olnud, et räägitakse -- kuidas, aga ei räägita -- mida.
  Kui eesmärk on ainult kulude kokkuhoidmine, võiks need ettevõtted likvideerida. Arvan, et avalik-õiguslikul TV-l-raadiol võiks peale kulude kokkuhoiu ka mingi muu funktsioon olla. Seni pole keegi suutnud seda funktsiooni defineerida.
  Avalik-õiguslikku hoitakse maailmas elus, et oleks pluralism, midagi vastukaaluks kommertskanalitele. Ka Euroopas on diskussioon aastaid käinud ja seal on riigid suutnud öelda, mida nad tahavad avalik-õiguslikult saada. Siis vaadatakse, kas see ülesanne on täidetud või mitte. Soomlased on endale valinud dokumentalistika ja uudised ning jätavad kõrvale meelelahutuse. Meil ei ole eesmärk selge.
  Televisioonid ja raadiod, eriti avalik-õiguslikud, on nii suured organisatsioonid, et radikaalseid reorganiseerimisi võetakse tavaliselt ette küllalt pika planeerimisega. Ma ei pea realistlikuks paari-kolmekuulise etteütlemisega Titanicut järsult pöörata või tagurpidi liikuma panna. See on võimalik väikefirmade puhul.
  ETV-l on olemas ka üks omadus, mis teistel alles kujuneb -- mälu. Ja tuleks tähelepanelikult radikaalsete otsuste puhul jälgida, et ei tuleks mäluauku.
  Euroopas on olemas nii lahus kui koos variandid. Ka Eestis on nad juba koos olnud. Selge on, et liitmine mõjub halvemini raadiole -- raha jääb rohkem ikkagi tele poolele. Teletegemine on kallim. Näiteks on toodud Yleisradio, aga see on nii rikas, et elab rohkem pangaintressidest.
  Katuse osas, st juhtkonna osas annab ühendamine võitu. Tegijaid raadios ja teles kokku panna ei saa. Kasvõi spordireporterid -- kui telemees kommenteerib kaamera taga ja mina olen raadioga otse raja ääres, need on kaks eri tööd. Loomingulise koosseisu pealt kokku hoida ei saa.
  Olen küll eraraadio patrioot, aga leian, et igas riigis peab ka avalik-õiguslik olema. Tal on funktsioonid, mida ei hakka tegema ei Trio ei Tartu Raadio.
  Kui Eesti riigil on vaja, tuleb see ära teha. Ja lähtudes mitte ülemustest, vaid tegijatest. Neile peavad jääma loomingulised tingimused, muidu pole asjal mõtet.
 • Hetkel kuum
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Viljandisse kohviku rajanud pere korjab miinust, aga naudib nii et vähe pole
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.

Olulisemad uudised

Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.